Medovníky (perníky, perníčky)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 898 kJ / 5 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,29 g |
Tuky | 106,24 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 1 049,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
*Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka.
** Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu.
Viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2016 10:35
Na 1ml bielka 3,5g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky*. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 140g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako rozpustená čokoláda, ak by bola hustá, môžeme ju zriediť pridaním citrónovej šťavy.
to ze ostatne suroviny su na jedno bielko znamena, ze skrobovu mucku a citron nemusis merat, ani vazit.
Mam take skusenosti s polevou, ze ked ju slahas na vysokych otackach, tak ju mas sice vyslahanu rychlo, ale je velmi krehka a zacne odpadavat z medovnika. ak by som nemala robot, ktory miesa pomaly, radsej by som polevu robila rucne.
Pekny den :)
15. 12. 2016 05:09
Proc se poleva nesmi slehat? Spousta receptu rika, ze se slehat ma.
13. 10. 2015 19:48
Texty pisem rucne, najprv si natrenujem na papier, hlavne co sa velkosti a dlzky slov tyka, aby som vedela kde mam zacat pisat.
13. 10. 2015 13:23

Inak tie perníčky ericicka sú prekrásne, dúfam že aj mne sa podaria aspon z pätiny také krásne :) a ešte otázka, ak píšete používate šablonu nejakú alebo to už ide od ruky? ďakujem za odpoveď :)
9. 10. 2015 16:32
Dobry den, ak nie su urcene na jedenie, tak staci margarin, ak su na jedenie, tak maslo
pekny den

erika
8. 10. 2015 15:47
17. 9. 2013 00:15





11. 1. 2012 20:44
16. 12. 2011 17:49
Díky, je mistrovské dílo

16. 11. 2011 10:59



16. 11. 2011 10:52
16. 11. 2011 10:50


15. 11. 2011 20:19






15. 11. 2011 15:37

7. 10. 2011 10:55

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bezmasé kapustové karbanátky pečené v troubě
Přidáno před 20 hodinami

Kuřecí maso s těstovinami v sýrové omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 20:16

Těstoviny s kuřecím masem v delikatesní omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 17:32

Kuřecí steak s kaší a vínovou omáčkou
Přidáno 2. 10. 2023 17:03

Çılbır (turecké vejce s jogurtem)
Přidáno 2. 10. 2023 14:41

Churros podle Maršálka
Přidáno 2. 10. 2023 12:56
Právě bylo uvařeno:

Domácí máslový croissant
uvařil/a babrlinka40
před 7 hodinami

Gnocchi s kuřecím masem a zakysanou smetanou
uvařil/a MaminkaVladuska
před 8 hodinami

Mrkvový řez
uvařil/a doubravkad
před 9 hodinami


Rohlíčky se sušenými meruňkami
uvařil/a Lisa444
před 10 hodinami

Rychlé rohlíky z tvarohového těsta (nekynuté)
uvařil/a Danoouch
před 10 hodinami

Hrníčkový ovocný koláč
uvařil/a Kattyy
před 12 hodinami

Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
uvařil/a BarTis
před 13 hodinami

Jednoduché chilli con carne
uvařil/a Khaine
před 13 hodinami

Brokolicová polévka
uvařil/a Kattyy
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept medovník recept perníčky perník recept perníkový adventní věnec adventní věnec z perníku perniky vánoční perníky recept medovníky medovnik perníčky medovníčky perníčky a medovníčky chaloupka z perníku adventní věnce z perníku recept na perničky recept na medovník perníky fotogalerie perniky recept medovníky recept vánoční cukroví recepty s fotkou
Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření medovníkové, tuk, káva černá, vejce, vejce, voda
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
117 názorů