Medovníky (perníky, perníčky)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 898 kJ / 5 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,29 g |
Tuky | 106,24 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 1 049,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
*Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka.
** Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu.
Viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2016 09:35
Na 1ml bielka 3,5g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky*. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 140g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako rozpustená čokoláda, ak by bola hustá, môžeme ju zriediť pridaním citrónovej šťavy.
to ze ostatne suroviny su na jedno bielko znamena, ze skrobovu mucku a citron nemusis merat, ani vazit.
Mam take skusenosti s polevou, ze ked ju slahas na vysokych otackach, tak ju mas sice vyslahanu rychlo, ale je velmi krehka a zacne odpadavat z medovnika. ak by som nemala robot, ktory miesa pomaly, radsej by som polevu robila rucne.
Pekny den :)
15. 12. 2016 04:09
Proc se poleva nesmi slehat? Spousta receptu rika, ze se slehat ma.
13. 10. 2015 18:48
Texty pisem rucne, najprv si natrenujem na papier, hlavne co sa velkosti a dlzky slov tyka, aby som vedela kde mam zacat pisat.
13. 10. 2015 12:23

Inak tie perníčky ericicka sú prekrásne, dúfam že aj mne sa podaria aspon z pätiny také krásne :) a ešte otázka, ak píšete používate šablonu nejakú alebo to už ide od ruky? ďakujem za odpoveď :)
9. 10. 2015 15:32
Dobry den, ak nie su urcene na jedenie, tak staci margarin, ak su na jedenie, tak maslo
pekny den

erika
8. 10. 2015 14:47
16. 9. 2013 23:15





11. 1. 2012 19:44
16. 12. 2011 16:49
Díky, je mistrovské dílo

16. 11. 2011 09:59



16. 11. 2011 09:52
16. 11. 2011 09:50


15. 11. 2011 19:19






15. 11. 2011 14:37

7. 10. 2011 09:55

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Ovesné lívance s dušenými jablky
Přidáno před 13 hodinami

Sýrovo-mrkvová pomazánka s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami

Plněné rybí filety se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami

Šunkové rolky plněné vaječnou směsí
Přidáno před 20 hodinami

Velikonoční nádivka (dělená strava ZV)
Přidáno 6. 2. 2023 23:06

Krémová polévka z pečené mrkve
Přidáno 6. 2. 2023 19:39
Právě bylo uvařeno:

Rajská omáčka s masovými kuličkami
uvařil/a MiladaKarolina
před 3 hodinami

Louhované preclíky
uvařil/a Brumaire
před 5 hodinami

Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou
uvařil/a Javor
před 6 hodinami

Brambory pečené s cibulí a žampiony
uvařil/a kvetacek
před 8 hodinami

Brokolicový salát s tuňákem a ořechy
uvařil/a EvaKucerova
před 8 hodinami

Pórková polévka s česnekem
uvařil/a AndreaAbb
před 9 hodinami

Makový závin se švestkami
uvařil/a Danickova
před 9 hodinami

Jogurtový koláč s kokosovou drobenkou
uvařil/a Vymitac
před 9 hodinami

Pochoutková žemlovka
uvařil/a helen.fon@seznam.cz
před 9 hodinami

Domácí balkánský sýr
uvařil/a Cisarova.terka
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept medovník recept perníčky perník recept perníkový adventní věnec adventní věnec z perníku perniky vánoční perníky recept medovníky medovnik perníčky medovníčky perníčky a medovníčky chaloupka z perníku adventní věnce z perníku recept na perničky recept na medovník perníky fotogalerie perniky recept medovníky recept vánoční cukroví recepty s fotkou
Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření medovníkové, tuk, káva černá, vejce, vejce, voda
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
117 názorů