Medovníky (perníky, perníčky)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 898 kJ / 5 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,29 g |
Tuky | 106,24 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 1 049,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
*Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka.
** Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu.
Viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2016 10:35
johanka: Ahoj, nie je dobry preklad zo slovenciny do cestiny, spravne to ma byt takto:
Na 1ml bielka 3,5g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky*. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 140g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako rozpustená čokoláda, ak by bola hustá, môžeme ju zriediť pridaním citrónovej šťavy.
to ze ostatne suroviny su na jedno bielko znamena, ze skrobovu mucku a citron nemusis merat, ani vazit.
Mam take skusenosti s polevou, ze ked ju slahas na vysokych otackach, tak ju mas sice vyslahanu rychlo, ale je velmi krehka a zacne odpadavat z medovnika. ak by som nemala robot, ktory miesa pomaly, radsej by som polevu robila rucne.
Pekny den :)
15. 12. 2016 05:09
Co se mysli "Ostatní suroviny jsou na jeden bílek"? Jake ostatni suroviny?
Proc se poleva nesmi slehat? Spousta receptu rika, ze se slehat ma.
13. 10. 2015 19:48
Henrieta: Dobry vecer, skusala som aj marcipan zo suseneho mlieka. Pouzitie je rovnake ako pri klasickom marcipane alebo pri modelovacej hmote (fotky hore). Bud to prilepis bielkovou polevou, alebo ak chces, tak plochetvary sa daju prilepit aj cistou vodov. To sa natrie tvrar z marcipanu iba vlhkym stetcom (nesmie tam byt vela vody, ani tolko ze bude kvapkat zo stetca) a potom sa polozi na medovnik.
Texty pisem rucne, najprv si natrenujem na papier, hlavne co sa velkosti a dlzky slov tyka, aby som vedela kde mam zacat pisat.
13. 10. 2015 13:23
Akurát chcem skúsiť nejaké aj ja, na narodeniny môjho dedka... chcela by som sa ale spýtať, či ste nerobili kvietky listočky a podobne z tzv marcipánu čo sa robí zo sušeného mlieka. Také kvietky by som chcela spraviť a nejako to tam prilepiť. dúfam že sa mi to podarí...ale neviem zatiaľ ako...
Inak tie perníčky ericicka sú prekrásne, dúfam že aj mne sa podaria aspon z pätiny také krásne :) a ešte otázka, ak píšete používate šablonu nejakú alebo to už ide od ruky? ďakujem za odpoveď :)
9. 10. 2015 16:32
Alena Kocábková:
Dobry den, ak nie su urcene na jedenie, tak staci margarin, ak su na jedenie, tak maslo
pekny den
erika
8. 10. 2015 15:47
Dobrý den, prosím, jaký tuk používáte na perníčky? Vypadají nádherně.
17. 9. 2013 00:15
Nadherna prace! Obdivuji vas!
11. 1. 2012 20:44
Márfy:ANo taky bych ráda věděla jak se dělá ta bílá vrstva, je to moc pěkné. :)
16. 12. 2011 17:49
Zdravím, ráda bych se zeptala jak mam to mam tak krasně polit, nebo vytvořit ten bilý podklad ?? Je nějaké video ??
Díky, je mistrovské dílo
16. 11. 2011 10:59
prcek:zkus to vytvořit!!!!A nebo udělej ještě hezčí
ať se pokocháme zase my
16. 11. 2011 10:52
prcek: v čem je hrůza? že to neumíš? Z toho si nic nedělej, hlavně se kochej....
16. 11. 2011 10:50
Hrůůůůza XD
15. 11. 2011 20:19
Jak může někdo vytvořit něco tak nádherného?Nepochopím, obdivuji, boduji
15. 11. 2011 15:37
Nic krásnějšího jsem neviděla.
7. 10. 2011 10:55
krása!!! Tohle bych určitě nesvedla! Tohle umí jen šikovné ručičky!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Domácí kynuté koláčky
Přidáno před 2 hodinami

Rybí filé na pórku a paprikách
Přidáno před 2 hodinami

Vepřové nudličky po asijsku z dostupných surovin
Přidáno před 11 hodinami

Hobotnica na salatu neboli salát z chobotnice (z Prostřeno)
Přidáno před 11 hodinami

Medimurská zeleninová juha (z Prostřeno)
Přidáno před 11 hodinami

Bajadera (Prostřeno)
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Šneky z listového těsta
uvařil/a Beruna
před 25 minutami


Rychlé jogurtové lívanečky
uvařil/a ananas71
před 38 minutami

Křupavé chlebíčky obráceně
uvařil/a Petulice
před 1 hodinou

Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
uvařil/a KetyHu
před 1 hodinou

Cibulová polévka se smetanou a anglickou slaninou
uvařil/a Rebave
před 2 hodinami

Citronové řezy - máslové a výborné
uvařil/a magdalena66
před 2 hodinami

Zavařené vepřové maso
uvařil/a Zuzik.
před 4 hodinami


Hrníčková bublanina s kokosem
uvařil/a Marty98
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept medovník recept perníčky perník recept perníkový adventní věnec adventní věnec z perníku perniky vánoční perníky recept medovníky medovnik perníčky medovníčky perníčky a medovníčky chaloupka z perníku adventní věnce z perníku recept na perničky recept na medovník perníky fotogalerie perniky recept medovníky recept vánoční cukroví recepty s fotkou
Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření medovníkové, tuk, káva černá, vejce, vejce, voda
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
117 názorů