Těsto na perníčky

janatka Kuchařka: janatka

Moučníky , Perníky 24 názorů

Suroviny

650 g hladké výběrové mouky
250 moučkového cukru
100 g medu
50 sádla
3 celá vejce
1 kávová lžička skořice
1 navršená lžička sody
prášek do perníku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vyjmenovaných ingrediencí důkladně vypracujte klasickým způsobem těsto a nechte ho 24 hodin odpočinout.

  2. Na druhý den ho rozválejte na 4 až 5 mm silnou placku, vykrajovačkami nebo nožem vykrájejte požadované tvary a jednotlivé kousky uložte na plech.

  3. Před vložením do dobře vyhřáté trouby potřete každý perníček směsí celého vejce rozšlehaného v malém množství vody.

  4. Po upečení znovu perníčky potřete vejcem, aby získaly pěkný lesk.

  5. Jednotlivé kousky ozdobte polevou ušlehanou pěkně do husta z 1 bílku (váží cca 30 g) a dvakrát přesátého moučkového cukru (asi 150 g).

  6. Nanáší se kornoutkem nebo mikrotenovým sáčkem.

Poznámka

Toto je originální recept v časopise,který jsem si včera koupila-Knihovnička recepty (perníčky,medovníčky) http://www.e-knihovnicka.cz/

Dala jsem všechno do pekárny a krásně se to tam udělalo.

Nádherně se pracuje s těstem druhý den.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těsto na perníčky

  • janatka janatka(autorka receptu)

    Vydra:Tak já je mám upečené a krásně měkkoučké!!;-)

    Odpovědět

  • Vydra Vydra(neregistrovaná)

    Takze letos opet tyto:)
    K testu - ja mam vzdy problem to vubec zpracovat do koule ( v ruce), je to na zacatku desna drobenka, ale pak je to pekne tuzsi testo s leskem. Letos jsem nemela tekuty med, ale pastovany, to jsem si dala.
    Po upeceni jsou krasne mekke, do hodiny jsou jak sutr a nejak se jim venku nechce zvlhnout . Asi na ne pustim pokojovy zvlhcovac :)

    Odpovědět

  • framax framax(neregistrovaný)

    Tohle těsto jsem nezkoušel, ale mám rád perníky velmi tvrdé, spíše bych řekl "keksy". Nemáte nějaký recept ???
    Jestli ano, prosím poslat na ok1dda@framax.cz
    Díky předem všem.
    Franta

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    renatica:Nevím kde byla chyba,ale snad ta mouka co jsi použila méně váže na sebe tuk??!!!Stačí přisypat trošku mouky,podle toho jak se to spojuje.Opět máme letos to samé těsto a dělané v ruce a vše dobré,povedlo se.Ono nesmíš moc dlouho s těmi rukama v těstě hníst, teplo z ruk to otepluje a ono se to zahřívá.;-):-)

    Odpovědět

  • renatica renatica(neregistrovaná)

    prosím vás kde jsem udělala chybu,..dala jsem všechno množství jako je v receptu,ale přijde mi to těsto strašně řídké. že bych to nměla málo propracovaný se mi nezdá :-( ale dělala jsem jen v ruce,prosím o radu ,..co nejrychleji ,. dala jsem ho do folie do ledničky snad trošku stuhne

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    Hera je pečení:-O :už jsi to vyzkoušel(a)???nepovedlo se ti to??přímo to je v časopise,který uvádím http://www.e-knihovnicka.cz/,pak dej vědět.

    Odpovědět

  • Hera je pečení Hera je pečení (neregistrovaný)

    sádlo??? blbost :-D

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    Vydra:jsem ráda,že dopadly dobře!!:-K

    Odpovědět

  • Vydra Vydra(neregistrovaná)

    Konečně nemám perníčky po upečení jak šutr. :-)
    Za týden podrobím testu polevu.

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    hanahcotton::-Kvůbec mi nevadí reakce na odpovědi a úplně s tebou souhlasím!!!

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Martina:Martino koření do perníku a prášek do perníku není totéž ;-)Takže pokud je v receptu koření do perníku, tak tam opravdu patří koření;-)Na vyskočení už tam je soda, takže prášek do perníku by z toho mohl udělat pěkně nevzhledné tvary ;-)

    Doufám, že autorce nevadí, že jsem odpověděla na otázku :-K

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    ahojky muzu misto pernikoveho koreni dat prasek do perniku?

    Odpovědět

  • zoubek zoubek

    tak nevím co jsem udělala špatně ale mě to v pekárně vůbec nešlo zadělat musela jsem ho hodit na vál a přidat mlíko a heru...

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    mirca75:::Jsou pevné a nejsou ostré jako jiné,myslím si ,že už mi to vydží na pořád,nojo ti chlapi,ale pak když mají něco na stole dobrého ,tak to neremcají,viď????Manžel mi naštěstí do toho nemluví.Kuchyň je prý moje království.:-))Jana Remková:::to je fajn to slyšet ,je to pěkné ,když se to uchytí jen takových více receptů,viď??Po internetu se jich najde ,já jinde snad už ani nehladám a tady se mi líbí hlavně ,že je to krásně popsané a vyfocené,jak to vypadá ,vdyžť i oči jedí,:-)nemám pravdu???Přidám fotku jak děcka zdobily perníkovou chaloupku,je to už z těch formiček co jsem si objednala.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak Iveto, už jsem si všimla, že i tento tvůj recept někdo vložil do WORDU a už běží po internetu, jako moje chlebové placky. Gratuluji!;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: těsto na perníky perníčkové těsto vykrajovátka na perničky knihovnička recepty perníčky perníčková poleva recept na perníkové těsto formičky na perníčky perníky těsto testo na vanocni pernik pernicky a medovnicky těsto na perníčky v pekárně těsto na vánoční perníky česke formičky vykrajovátka perníková chaloupka zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky recept vykrajovačky na perníčky knihovnicka recepty pernicky a medovnicky perníčky vánoční perníkové těsto

Zapomněl/a jsem heslo