Hovězí maso na smetaně s houbami
Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na talíř a vhodnou přílohu udělá nedělní oběd ještě svátečnější.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 816 kJ / 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,51 g |
Tuky | 21,99 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 41,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2021 10:29
9. 11. 2020 13:39
5. 10. 2020 11:44
17. 10. 2015 12:01
17. 10. 2015 10:38
Zaujaly mě dva poslední komentáře...
Když před tep. úpravou krájím hovězí na plátky, tak přes vlákna..., Chtěl jsem zkusit i krájené po vláknech
"Můj" řezník byl jak puk, když jsem chtěl z jednoho kusu masa dva plátky po vlákně a dva, stejně tlusté, přes vlákno. Zná mě - zvládl to perfektně i bez blbých řečí
Doma jsem do masa paličkou nebušil a jen tak ho hodil na "skleněnou" cibulku a dusil trochu podlité na sporáku. Patrně to nebylo maso z krávy ale z býčka, protože za 80´ bylo jedlé.
Testovali jsme s MAKRONKAMI naslepo a shodli jsme se na 100%:
MASO KRÁJENÉ PO VLÁKNECH BYLO MĚKČÍ
10. 10. 2015 21:29
10. 10. 2015 20:59
20. 1. 2015 11:30
18. 7. 2013 17:01
17. 7. 2012 18:18
17. 7. 2012 14:51
17. 7. 2012 12:18
4. 12. 2010 21:58
30. 10. 2010 12:49
30. 10. 2010 12:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 9 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 37 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 39 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na houbách se smetanou hovězí na houbách hovězí maso na houbách hovězí na houbách a smetaně hovězí na smetaně hovězí na houbách na smetane hovězi na maso na houbách maso na houbach maso na smetane hovězí na houbách recept hovězí na houbách a na smetaně hovězí maso recepty hovězí na smetaně a houbách hovězí s houbami hovězí na hříbkách se smetanou maso na houbach a smetane hovězí na houbách smetana hovezí na na houbách houbová omáčka s hovězím masem recepty z hověziho masa
Suroviny: hovězí zadní, cibule, houby čerstvé, olej, kmín celý, sůl, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, masox hovězí, mouka hladká, ocet, smetana na vaření
Hovězí maso na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRDk
28 názorů