Pikantní hovězí se smetanou

Hovězí maso Doba přípravy: 45 minut 13 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 45 minut 13 názorů

Suroviny 2 porce

hovězí zadní
10 dkg anglické slaniny
1/2 pravé čabajky
200 ml smetany ke šlehání
koření fajitas

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev.

  2. Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou stran.

  3. Přidáme na drobno nakrájenou čabajku, malinko podlijeme vodou a chvíli necháme (na plný stupeň) smažit - dusit.

  4. Přilijeme smetanu, ztlumíme teplotu a za občasného promíchání dusíme. Kdo chce, může zasmažit samozřejmě, aby omáčka zhoustla, já jsem divná, nezahušťuju.

Poznámka od kuchařky

U nás podáváme dnes s bramborovým knedlíčkem:)

Jídlo jsem připravila dle fantazie na přání svého muže znějící "něco z hovězího, s omáčkou a pálivé". Myslím, že jde o typické chlapské jídlo (klobása, slanina) a doma své drahé neurazíte:)

Omlouvám se za fotky, fotila jsem jen mobilem:(

Komentáře k receptu Pikantní hovězí se smetanou

  • Daniella O. Daniella O.

    Zajimavy receptik .....To stari masa je dulezite, ale pri nesetrnem zachazeni se skotem pri porazkach dochazi ke srazeni a hromadeni krve ve svalstvu ze stresu. Maso bude vypadat diky nahromadene krvi velmi tmave, a bude nekvalitni, ac muze byt z mlade jalovice nebo bycka..... Take radeji vybiram maso svetlejsi..... Bodik davam urcite....:-p

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Tak toto se mi líbí moc, při nejbližší příležitosti vyzkouším, ale bod dávám hned :-K:yes:

    Odpovědět

  • LenaT LenaT(autor receptu)

    Jarka: tak to mam ohromnou radost, ze to chutnalo i nekomu jinemu:-K

    Odpovědět

  • Jarka.B Jarka.B

    Tak je to dobrota.. pikantní a zárověň to smetana zjemní... paráda:-K

    Odpovědět

  • Jarka.B Jarka.B

    Vypadá to zajímavě, dneska vyzkouším a posílám bodík... :-)

    Odpovědět

  • Dádule Dádule(neregistrovaný)

    Lenko,Spagetka má s tím stářím masa úplnou pravdu a není to žádný starý předsudek:-).Čím starší maso,tím tmavší barva!Nejlepší hov.maso je z jalovice,masného typu,stáří 14-20 měs.Mladí býci by se měli prodávat v 14-24 měs.U vepřového je také lepší maso ze sviňky než z vepříka:-)).To jen pro doplnění:-8

    Odpovědět

  • LenaT LenaT(autor receptu)

    Jenom upozornuju, at nedosolujete (zalezi na koreni). Cabaja je dosti slana taky, kdyz jsem prihrivala na veceri, uz mi to prislo slanejsi

    spagetka: maso starim tmavne, to je pravda. ale vybiram tak, ze si v kramu najdu maso z mladeho byka a na obalech v Bille (nevm, jak jinde) je vzdycky datum porazky a stari zvirete. A u tech stejnych hledam tmave. A mas ho klidne i u dva dny stareho masa. A stary maso neni tak zle:-D pravy steak ma byt z olezleho masa, jsem cetla nekde rozhovor s nejakym panem sefkucharem:-D

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    ou yes...:yes:+:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Lenko, moc pěkný recept a bude zajisté moc dobrý:-pDávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Leni, asi jo, až teď v dnešní době se to honí kolem stáří masa, co a jak máš vybírat....dřív se prostě koupil kus flákoty a bylo....

    Odpovědět

  • LenaT LenaT(autor receptu)

    spagetka: stary predsudek:) znamy reznicek to moji mati kdysi vysvetloval:) Pouzivam vzdy tmave a problem neni. Ale zalezi na kazdem, co ma odzkousene a na co je zvykly:)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Leni - super receptík, dělám podobně - dávám chili, tabasco, ďábelskou omáčku . Jen malinko nesouhlasím s barvou masa,podle mě - když je maso tmavé, je ze starého kusu a potřebuje hodně dlouhou dobu na úpravu, takže já vybírám světlé, ale to už je věc názoru, každopádně :-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    :-)):-KZajímavý a určitě moc dobrý:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězi na hřibkach hovězí maso se smetanou maso z mladeho byka mladý býk recept pikantní hovězí maso z býka recept býk recepty kuřeci zavitky na hřibkach maso z byka recepty zadni byci maso jak udelat dobré jídlo z hovězího hovězí smes recepty z býka hovězí z mladého býka recept mlady byk recepty recept z byka hovězí smetana recepty na maso z býka zadni hovezi z mladeho byka recepty z mladého býka