

Pikantní hovězí se smetanou
Suroviny 2 porce
- hovězí zadní
- 10 dkg anglické slaniny
- 1/2 pravé čabajky
- 200 ml smetany ke šlehání
- koření fajitas
Postup přípravy receptu
Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev.
Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou stran.
Přidáme na drobno nakrájenou čabajku, malinko podlijeme vodou a chvíli necháme (na plný stupeň) smažit - dusit.
Přilijeme smetanu, ztlumíme teplotu a za občasného promíchání dusíme. Kdo chce, může zasmažit samozřejmě, aby omáčka zhoustla, já jsem divná, nezahušťuju.
Poznámka od kuchařky
U nás podáváme dnes s bramborovým knedlíčkem:)
Jídlo jsem připravila dle fantazie na přání svého muže znějící "něco z hovězího, s omáčkou a pálivé". Myslím, že jde o typické chlapské jídlo (klobása, slanina) a doma své drahé neurazíte:)
Omlouvám se za fotky, fotila jsem jen mobilem:(
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní hovězí se smetanou
-
Zajimavy receptik .....To stari masa je dulezite, ale pri nesetrnem zachazeni se skotem pri porazkach dochazi ke srazeni a hromadeni krve ve svalstvu ze stresu. Maso bude vypadat diky nahromadene krvi velmi tmave, a bude nekvalitni, ac muze byt z mlade jalovice nebo bycka..... Take radeji vybiram maso svetlejsi..... Bodik davam urcite....
-
Tak toto se mi líbí moc, při nejbližší příležitosti vyzkouším, ale bod dávám hned
-
Jarka: tak to mam ohromnou radost, ze to chutnalo i nekomu jinemu
-
Tak je to dobrota.. pikantní a zárověň to smetana zjemní... paráda
-
Vypadá to zajímavě, dneska vyzkouším a posílám bodík...
-
Lenko,Spagetka má s tím stářím masa úplnou pravdu a není to žádný starý předsudek
.Čím starší maso,tím tmavší barva!Nejlepší hov.maso je z jalovice,masného typu,stáří 14-20 měs.Mladí býci by se měli prodávat v 14-24 měs.U vepřového je také lepší maso ze sviňky než z vepříka
.To jen pro doplnění
-
Jenom upozornuju, at nedosolujete (zalezi na koreni). Cabaja je dosti slana taky, kdyz jsem prihrivala na veceri, uz mi to prislo slanejsi
spagetka: maso starim tmavne, to je pravda. ale vybiram tak, ze si v kramu najdu maso z mladeho byka a na obalech v Bille (nevm, jak jinde) je vzdycky datum porazky a stari zvirete. A u tech stejnych hledam tmave. A mas ho klidne i u dva dny stareho masa. A stary maso neni tak zlepravy steak ma byt z olezleho masa, jsem cetla nekde rozhovor s nejakym panem sefkucharem
-
ou yes...
+
-
Lenko, moc pěkný recept a bude zajisté moc dobrý
Dávám ti 3.bod
-
Leni, asi jo, až teď v dnešní době se to honí kolem stáří masa, co a jak máš vybírat....dřív se prostě koupil kus flákoty a bylo....
-
spagetka: stary predsudek:) znamy reznicek to moji mati kdysi vysvetloval:) Pouzivam vzdy tmave a problem neni. Ale zalezi na kazdem, co ma odzkousene a na co je zvykly:)
-
Leni - super receptík, dělám podobně - dávám chili, tabasco, ďábelskou omáčku . Jen malinko nesouhlasím s barvou masa,podle mě - když je maso tmavé, je ze starého kusu a potřebuje hodně dlouhou dobu na úpravu, takže já vybírám světlé, ale to už je věc názoru, každopádně
-
Zajímavý a určitě moc dobrý