Hovezi na smetane v marinade

vybusna Kuchařka:

Hovězí maso 4 názory

21

Suroviny

750 g hovězí maso
100 g anglická slanina
trochu másla
4 dcl smetany
1 lžička maizeny
Marináda:
6 dcl převařené vody
2 PL vinného octa
4 stroužky česneku
250 g cibule
tymián
bobkový list
mleté koření
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrajame na hranolceky. Cibulu nakrajame na kolieska a cesnak naplatkujeme. Do misy vlozim maso, cibulu, cesnak, ocot, bobkovy list, 1 PL tymianu, osolim, okorenim a zalejem prevarenou vodou. Ak mozem, tak takto nalozene maso marinujem 48 hodin.

  2. Po namarinovani zlejem nalev do nadoby, zmes akokeby vyzmykam. Slaninu nakrajam a necham kocky rozskvarit, do vypeku pridam hrudku masla a necham rozohriat. Vlozim maso s cibulou a zo vsetkych stran na prudkom plameni opeciem.

  3. Nalev si dam zohriat a podlievam s nim pocas dusenia maso. Miniem ho asi polovicu. Dusim do zmaknutia masa cca hodinu a pol.

  4. Na zaver v smotane rozsprudlujem maizenu a zahustim s nou omacku. Prilohu mozte zvolit akukolvek, my preferujeme ryzu natural.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=163

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovezi na smetane v marinade

  • zizala zizala

    Tea: Moje rodina vůbec nepoznala, že jí rýži natural. Uvařila jsem ji jako jindy, bez řečí naservírovala a věděli velký...:-D;-)Teď už jinou nekupuju.

    Odpovědět

  • Tea Tea(neregistrovaná)

    Vybusna: Pěkný recept, mám moc ráda hovězí maso, zvlášť marinované. Pěkný kousek mám v mrazáku a chystám se na něj.;-)Rýže natural je moje nejoblíbenější, ale zbytek rodiny jsem ještě neukecala. Ale já si ji klidně uvařím zvlášť, jen pro sebe...:-)):-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    ked ja neviem zz preco sa cudujes;-(, dnes mi to nejako nepali ci co

    Odpovědět

  • žž žž(neregistrovaný)

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo