Jestli vám v lednici po zabíjačce zbývá pár kousků jitrnic, můžete je podle našeho receptu obalit v mouce a osmažit. Přidejte vařené brambory a kysané zelí a chutný oběd je hotový. Když zelí ještě vyšperkujete škvařenou slaninkou, kdo by takovému jídlu odolal?
16 nejlepších receptů na zpracování zabijačkových pochoutek: Necháte se inspirovat?
Při zabíjačce vznikne mnoho pochoutek, které můžeme jíst buď rovnou nebo je můžeme dále zpracovat a vykouzlit z nich chutné pokrmy. Přinášíme přehled těch nejoblíbenějších receptů, které jsou ověřené a mnohokrát vyzkoušené.
Ať už máte zabíjačkové produkty z vlastních zdrojů nebo koupené u řezníka, můžete je zakomponovat do dalších jídel. Vzniknou tím lahodná hlavní jídla, polévky nebo saláty. Nechte se inspirovat a začtěte se do následujících řádků.
Recepty ve výběru
- Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
- Zabíjačkové kynuté knedlíky plněné prejtem, jitrnicí nebo jelitem
- Čočková polévka s jelitem
- Placky se zelím, prejtem a jelítkem
- Obalovaná tlačenka
- Normandská jelítka
- Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
- Guláš z tlačenky
- Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou
- Karbanátky z prejtu
- Ostřejší salát z kuřecí tlačenky se sušenými rajčaty
- Ovarová polévka s kapustou a knedlíčky z prejtu
- Brambory zapečené s tlačenkou
- Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
- Rýže s tlačenkou
- Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
1/16
1/16
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 15 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno 17. 6. 2024 08:22
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Komentáře