Moravské jitrnice
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost. Jsou jen z masa bez přídavku pečené kynuté buchty.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 21 664 kJ / 5 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 950,77 g |
Tuky | 145,43 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 16,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdy se radí jitrnice vařit ve vodě, my je vždy vařili v kotli v polévce. Část jitrnicoviny jsme dávali i do sklenic a klasicky zavařili - 2 hodiny při 100°C.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2023 15:37
2. 4. 2018 08:44
1. 4. 2018 16:19
1. 4. 2018 15:22
26. 2. 2017 08:48
26. 2. 2017 08:39
26. 2. 2017 07:22
25. 2. 2017 22:11
Víte ,že při čtení přízpěvků se člověk pobaví. Ale každý to dělá po svém způsobu.Rovněž nechápu, proč by se měly jitrnice vařit v jiné vodě. Zvládli jsme mnoho zabíjaček a vždy pár jitrnic uteklo do polévky ,stačí vyšší teplota . O to byla lepší polévka. Ale je to věc názoru a chutí. Kroupy jasně , jen do jelítek a do jitrniček se dělala buchta, která se namáčela.
Tento recept se mi líbí !!!
Milan P.
21. 2. 2017 11:11
20. 2. 2017 19:44
20. 2. 2017 14:57
20. 2. 2017 13:02
20. 2. 2017 12:48
Ale prakticky ve všech receptech, které potkávám v různých kuchařkách, se jitrničky vaří ve vodě - proto jsem dopsala
20. 2. 2017 12:45
Na podobné thééma jsou komentáře i tady: https://www.toprecepty.cz/recept/25308-jaternice-%...
cathleen: "Někdy se radí jitrnice vařit ve vodě..."
hosta: "Vaří se v extra vodě, nikdy v polévce. "
Proč?
No, pominu-li nutnost další nádoby a čistě theoretickou možnost "vyvaření" jitrnic (difuze přes propustnou blánu, tak co když, nedejbože, rupne střívko? Pokud se "vaří" v polévce, tak z prasklé jitrničky byla akorát chutnější polívčička, že
20. 2. 2017 11:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno před 1 hodinou
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 5 hodinami
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 8 hodinami
Salát s kadeřávkem a ricottou
Přidáno před 9 hodinami
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno 16. 9. 2024 15:16
Právě bylo uvařeno:
Toskánský bůček
Milda69 uvařila před 17 minutami
Chutné vafle
Mikinecka uvařila před 1 hodinou
Pohanková pomazánka s vajíčky
Lenka1980 uvařila před 2 hodinami
Dobrota z mletého masa
Saratice uvařila před 2 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
olleg uvařila před 3 hodinami
Bramborová omáčka II.
Tonja uvařil před 4 hodinami
Křupavé bramboráky s ovesnými vločkami
Indianapi uvařila před 4 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
Petaja uvařila před 4 hodinami
Houbové kuře (nejen) s těstovinami
mustafka uvařil před 4 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
mustafka uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buchta do jitrnic pečená jitrnice v troubě jitrnice pečené v troubě buchta do jitrnic recept jitrnice a jelita recepty obchazka recept buchta do jitrnic jitrnice opečená jitrnice jitrnice recept pečené jitrnice v troubě jitrnice v troubě jitrnice a jelita recept jitrnice a jelita recept na buchtu do jitrnic polevka z jitrnice buchta na jitrnice pečená jitrnice pečené jitrnice a jelita buchty do jitrnic
Suroviny: maso, játra vepřová, vývar masový, sůl, pepř mletý, majoránka, koření nové koření mleté, zázvor mletý, česnek
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
25 názorů