Moravské jitrnice
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 21 664 kJ / 5 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 950,77 g |
Tuky | 145,43 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 16,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdy se radí jitrnice vařit ve vodě, my je vždy vařili v kotli v polévce. Část jitrnicoviny jsme dávali i do sklenic a klasicky zavařili - 2 hodiny při 100°C.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2023 15:37
2. 4. 2018 08:44

1. 4. 2018 16:19





1. 4. 2018 15:22

26. 2. 2017 08:48

26. 2. 2017 08:39

26. 2. 2017 07:22

25. 2. 2017 22:11
Víte ,že při čtení přízpěvků se člověk pobaví. Ale každý to dělá po svém způsobu.Rovněž nechápu, proč by se měly jitrnice vařit v jiné vodě. Zvládli jsme mnoho zabíjaček a vždy pár jitrnic uteklo do polévky ,stačí vyšší teplota . O to byla lepší polévka. Ale je to věc názoru a chutí. Kroupy jasně , jen do jelítek a do jitrniček se dělala buchta, která se namáčela.
Tento recept se mi líbí !!!
Milan P.
21. 2. 2017 11:11

20. 2. 2017 19:44
20. 2. 2017 14:57


20. 2. 2017 13:02
20. 2. 2017 12:48
Ale prakticky ve všech receptech, které potkávám v různých kuchařkách, se jitrničky vaří ve vodě - proto jsem dopsala

20. 2. 2017 12:45

Na podobné thééma jsou komentáře i tady: https://www.toprecepty.cz/recept/25308-jaternice-%...
cathleen: "Někdy se radí jitrnice vařit ve vodě..."
hosta: "Vaří se v extra vodě, nikdy v polévce. "
Proč?
No, pominu-li nutnost další nádoby a čistě theoretickou možnost "vyvaření" jitrnic (difuze přes propustnou blánu




20. 2. 2017 11:31

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka
Přidáno před 3 hodinami

Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Přidáno před 5 hodinami

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou
Přidáno před 5 hodinami

Rychlé sushi
Přidáno před 6 hodinami

Šunkové prasátko
Přidáno před 6 hodinami

Krůtí maso na leču a zelenině z pomalého hrnce
Přidáno před 6 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Domácí langoše
uvařil/a jacsgirl
před 3 hodinami

Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
uvařil/a Nastasja
před 4 hodinami

Nadýchaný litý kynutý koláč s borůvkami
uvařil/a Dannulka
před 4 hodinami

Smetanovo borůvkový dortík
uvařil/a Psonk
před 5 hodinami

Vepřová játra na uzené slanině
uvařil/a Dacota
před 6 hodinami

Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)
uvařil/a Vladka321
před 8 hodinami

Květákovo-bramborová krémová polévka
uvařil/a Markeeta
před 9 hodinami

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
uvařil/a Anetyn
před 10 hodinami

Další bublanina
uvařil/a Anetyn
před 10 hodinami

Vepřové kostky na švestkách
uvařil/a Jan Nemec
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buchta do jitrnic pečená jitrnice v troubě jitrnice pečené v troubě buchta do jitrnic recept jitrnice a jelita recepty obchazka recept buchta do jitrnic jitrnice opečená jitrnice jitrnice recept pečené jitrnice v troubě jitrnice v troubě jitrnice a jelita recept jitrnice a jelita recept na buchtu do jitrnic polevka z jitrnice buchta na jitrnice pečená jitrnice pečené jitrnice a jelita buchty do jitrnic
Suroviny: maso, játra vepřová, vývar, sůl, pepř mletý, majoránka, koření nové koření mleté, zázvor mletý, česnek
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
25 názorů