Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky) . V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka, takže si tuto polévku můžete uvařit kdykoli na ni dostanete chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 741 kJ / 1 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,14 g |
Tuky | 17,93 g |
Vláknina | 20,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krev lze objednat u řezníka.
Chtěla jsem přidat fotku, ale našla jsem pouze polévky z jelítek, tak snad nebude vadit, když přidám tuto i s receptem :-)
Můžeme ještě na sádle osmažit cibulku a polévku s ní dochutit a dozdobit.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2022 17:46

20. 2. 2022 15:37

9. 12. 2018 11:31
8. 12. 2018 22:54
13. 10. 2018 09:04

8. 10. 2017 22:07

6. 5. 2016 20:51


28. 4. 2016 08:23



28. 4. 2016 08:22
28. 4. 2016 08:09



28. 4. 2016 07:56

28. 4. 2016 07:52



28. 4. 2016 07:39

mika59: A jak jsi přišla na to, že se tahle polévka u nás nedělá přímo při zabijačce? U nás se rozhodně tato polévka vaří z vývaru po ovaru ( pouze masovém ), tak jak píši já, Jitka, Terezka a Jarka. V druhém brutaru se táhnou jitrnice a jelita a z tohoto vývaru ( kde se vařila hlava, játra, plíce, slezina ... ) se pak dělá světlá polévka ovarová.
27. 4. 2016 22:12

27. 4. 2016 22:05



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Šunkové prasátko
Přidáno před 42 minutami

Krůtí maso na leču a zelenině z pomalého hrnce
Přidáno před 50 minutami

Houbičky bílé shimeji na cibulce
Přidáno před 10 hodinami

Kuřecí špalíčky na mrkvi a bramborách z pomalého hrnce
Přidáno 1. 6. 2023 17:52

Tvarohový mls s Nutellou a piškoty
Přidáno 1. 6. 2023 13:30

Pažitkové máslo
Přidáno 1. 6. 2023 13:22
Právě bylo uvařeno:

Smetanovo borůvkový dortík
uvařil/a Psonk
před 8 minutami

Vepřová játra na uzené slanině
uvařil/a Dacota
před 1 hodinou

Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)
uvařil/a Vladka321
před 2 hodinami

Květákovo-bramborová krémová polévka
uvařil/a Markeeta
před 3 hodinami

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
uvařil/a Anetyn
před 4 hodinami

Další bublanina
uvařil/a Anetyn
před 4 hodinami

Vepřové kostky na švestkách
uvařil/a Jan Nemec
před 4 hodinami

Bublanina III
uvařil/a Anetyn
před 4 hodinami

Bublanina II
uvařil/a Anetyn
před 4 hodinami

Jahodové řezy s želatinou
uvařil/a Anetyn
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zabijačková polévka zabíjačková polévka z jelita zabijačková polévka z jelit zabijačková polévka recept prdelacka zabíjačková polévka z prejtu zabijačková polévka z krve černá polévka recepty zabijačková polévka polévka zabijačková zabíječková polévka domaci prdelačka domácí zabíjačková polévka recept na zabíjačkovou polévku černá polévka z jelita zabíjačková polévka z jelítka zabíjačková polévka tmavá polévka z tlačenky recept zabijačková polévka tmavá zabíjačková polévka
Suroviny: vývar masový, krev vepřová, kroupy, česnek, majoránka sušená, pepř, sůl
Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v51X
40 názorů