Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka, takže si tuto polévku můžete uvařit kdykoli na ni dostanete chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 741 kJ / 1 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,14 g |
| Tuky | 17,93 g |
| Vláknina | 20,93 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 200,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v51X
Moje poznámka
Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v51X
Nejnovější recepty
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 26 minutami
Řezy se smetanovo-čokoládovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Snadné perníčky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky po čínsku
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové řezy
Přidáno před 6 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Adrii před 11 minutami
Vepřová játra "La Alcron"
Sahula před 12 minutami
Květáková polévka s knedlíčky
Mafia před 1 hodinou
Rychlé farmářské špecle
Jan Piňos před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
[email protected] před 2 hodinami
Medové perníčky
Mircca před 3 hodinami
Jemné koblížky z DP
dejvi01 před 4 hodinami
Banánová buchta - hrnková
Panova před 5 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 5 hodinami
Afrika řezy
Panova před 5 hodinami
Tématické fráze:
zabijačková polévka,
zabíjačková polévka z jelita,
zabijačková polévka z jelit,
zabijačková polévka recept,
prdelacka,
zabíjačková polévka z prejtu,
zabijačková polévka z krve,
černá polévka,
recepty zabijačková polévka,
polévka zabijačková,
zabíječková polévka,
domaci prdelačka,
domácí zabíjačková polévka,
recept na zabíjačkovou polévku,
černá polévka z jelita,
zabíjačková polévka z jelítka,
zabíjačková polévka tmavá,
polévka z tlačenky,
recept zabijačková polévka,
tmavá zabíjačková polévka
Suroviny:
vývar masový,
krev vepřová,
kroupy,
česnek,
majoránka sušená,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (42)
Akorát se mi zdá, že těch 200 ml na 1,5-2 l vývaru je málo.