„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik
Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň, jednoduše zbytek omáčky dejte do mrazáku a později jí můžete podávat s těstovinami, rýží či pohankou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 212 kJ / 2 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,95 g |
Tuky | 64,35 g |
Vláknina | 88,16 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 266,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Čím mladší kopřivy nasbíráte, tím bude výsledek chutnější. U starších a odrostlejších kopřiv doporučuji sbírat jen vrchní třetinu rostlinky.
Ricottu můžete nahradit i polotučným tvarohem z vaničky, ale noky pak budou mít kyselejší chuť.
Parenici můžete klidně nahradit jiným oblíbeným sýrem výrazné chuti (parmezánem, pecorinem, čedarem,…).
Dobu přípravy významně urychlíte, když povaříte špenát společně s kopřivami. Pak je ale třeba očistit kopřivy ještě před uvařením, tedy v době, kdy stále žahají (a to může být pro někoho nepříjemné). Nebo vařte jako já špenát společně s neočištěnými kopřivami, a zbavte je silnějších řapíků až potom (jen není moc zábavné hrát si na Popelku a oddělovat špenát od kopřiv).
Pokud se nebojíte trošku atypické chuti kopřiv, klidně špenát vynechejte a nahraďte stejným množstvím žahajících krásek. A nebo naopak, jestli vás kopřivy absolutně nelákají, zvolte jen špenátové lístky.
Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/koprivove-noky-s-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2015 11:04
14. 8. 2012 00:52
13. 8. 2012 07:57
10. 8. 2012 12:04
9. 8. 2012 19:12
9. 8. 2012 17:59
9. 8. 2012 17:58
9. 8. 2012 12:22
9. 8. 2012 07:41
8. 8. 2012 23:33
8. 8. 2012 21:59
8. 8. 2012 21:32
8. 8. 2012 21:29
8. 8. 2012 21:23
Krásně rozepsaný recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 56 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kopřiva indická jak se pečou papriky kopřiva v receptech zdravé papriky kopřivové recepty nejnovější recepty za posledních 24 hodin -krkovice s omáčkou pečeni.vařeny pečení vaření recepty indická kopřiva recepty pro diabetyky recepty zdraveho vareni nejlepší zdravé recepty jak ocistit papriku od slupky koprivove testoviny vaření pečení recepty top vareni recepty na vaření kopřiva recepty recepty podle veroniky kopřivové kopřivové gnocchi
Suroviny: kopřivy, špenát, sýr ricotta, parenica uzená, mouka polohrubá, vejce, žloutek, ořech muškátový, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, česnek, máslo, olej olivový
„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBzk
14 názorů