Valentýnské menu v Praze: U Pohlreicha bude dort Erós za 225 Kč, na Žižkovské věži dáte za menu 3490 Kč
13. 2. 2024 Historie a zajímavosti
Svátek svatého Valentýna je ideální příležitostí pozvat někoho blízkého na skvělé jídlo do restaurace. Navíc 14. února se v mnoha gastronomických zařízeních dočkáme speciální nabídky, která je připravena pouze pro tento sváteční den. Zjišťovali jsme, kam si jde v Praze zajít na Valentýnské menu.
Slavní šéfkuchaři nespí
Mezi restaurace, které v hlavním městě nabízí speciální menu nejen pro zamilované samozřejmě patří i podniky známých šéfkuchařů. Například Café Imperial Zdeňka Pohlreicha nabízí tatar z tuňáka s pošírovaným křepelčím vejcem, kaviárem a ciabatta chipsem za 265 korun či filet z halibuta s pažitkovou omáčkou, hráškem, slaninou a lanýžovou bramborovou kaší za 599 korun. V nabídce je i dort Erós, porce za 225 Kč.
Restaurace Červený jelen, kde kuchyni šéfuje bývalý porotce soutěže MasterChef Česko Marek Fichtner, zase připravila menu za 1990 korun. V něm najdete například ústřice Fine de Claire, mušle svatého Jakuba, stařenou kachnu, celer v popelu, kaštanový krém nebo čokoládové soufflé.
Mohlo by vás zajímat
Praha 1
V centru Prahy můžete navštívit třeba restauraci v Obecním domě. Ve tří nebo čtyřchodovém menu najdete restované krevety se soba nudlemi, telecí vitello tonnato, výběr ze tří hlavních chodů – steak z tuňáka s glazovanou zeleninou, filet mignon s Jeruzalémskými artyčoky nebo Chateubriand pro dva. Jako dezert je bude servírovat nugátový dortík s maracuja karamelem. Připravte si 1190 korun za osobu.
Zajímavě vypadá i nabídka restaurace V Zátiší. Celerové tagliatelle s foie gras a pistáciemi, mořský ďas na grilu s kaviárovou omáčkou, grilovaný dančí hřbet s hlívou královskou, čokoládový fondant s vanilkou a marakujovou zmrzlinou můžete mít za 1995 korun za osobu.
Praha 2
Na „dvojce“ si valentýnské menu připravila například restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě. Mezi pěti chody najdete ústřici se šalotkou, salát z hovězího jazyka s tartaletkou, smaženou krevetu, krém z topinamburu s dýňovými nočky a jehněčí kotletku v bylinkovém prachu s polentou.
Připravena bude i treska balená v kapustě s rýžovou kroketou a zeleninovými nudlemi a nakonec mousse z ruby čokolády a malin. Zde se ale plácnete přes kapsu. Za menu zaplatíte konkrétně 3490 korun za osobu.
Mohlo by vás zajímat
Praha 3
Restaurace Balu Kitchen na Praze 3 si na Valentýna připravila marinovaného lososa s bramborovým salátem, výběr mezi grilovanou chobotnicí se smetanovo-koprovým dipem a chřestovým rizotem a argentinským roštěncem se smetanovými bramborami a pečenými rajčátky, jako dezert pak panna cottu se sušeným mangem a čokoládovou zmrzlinou. Menu přijde na 2500 korun.
Praha 4
Na „čtyřce“ vyzkoušejte třeba restauraci Esprit, která se nachází v Hotelu Inn. Zde si na 14. února přichystají marinovaného lososa v červené řepě, telecí filet s hráškem, celerovým pyré, rybízem a yuzu. Sladkou tečku obstará čokoládový cheesecake s jahodami. Cena za osobu je příjemných 890 korun.
Praha 5
V pátém pražském obvodu si mimořádný zážitek pro zákázníky připravili třeba v Café Savoy. Zde se můžete těšit na tříchodové menu. Předkrm je marinovaná hovězí svíčková s koriandrem a sušeným žloutkem, hlavní chod bude hovězí Wellington s lanýžovou bramborovou kaší a růžičkovou kapustou a čokoládový dezert s mučenkou jako dezert. Cena za osobu je 2495 korun.
Praha 6
Na čtyřchodové menu si můžete zajít do italské restaurace Dejvická 34. Od 16:30 bude v nabídce uzená bruschetta s krémem z tuňáka a lanýžovou variací, kaštanový krém s pěnou z burraty a kaviárem, steak ze stařené svíčkové s omáčkou z vína Barolo, s foie gras a divokou brokolicí a jako dezert mousse z lískooříškové Gianduji. Cena za osobu je 1995 korun.
Praha 7
Pokud budete hledat v Holešovicích, vyzkoušejte asijskou restauraci PRU58. Na menu najdete nigiri z tuňáka s yuzu a lososové tataki, rolky Sakura z tuňáka s jahodou a griliášem z kešu, krevetový salát s pomelem a chilli, hovězí carpaccio na pinsa chlebu s avokádovým pyré a chilli marmeládou, dušené krevetové knedlíčky siumai, hovězí a vepřové maso se shiitake chipsem, pho bo omáčkou, květákem a topinamburem a kokosovou rolku s bílou čokoládou, jahodami, kiwi a mandlemi. Na útratu si připravte 1000 korun jako zálohu, celkem pak 1395 korun.
Náš tip: Čokoláda k Valentýnu neodmyslitelně patří, připravte si tedy podle našeho videoreceptu skvělý čokoládový dort:
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Café Imperial je třicátou nejlegendárnější restaurací na světě: Vyzkoušeli jsme oslavovanou Pohlreichovu kulajdu
Krkovička na bramborách: Štavnaté plátky masa s jemnými smetanovými brambory zvládne i začátečník, práci ušetří remoska
Holka u plotny radí: Šťavnaté kuřecí řízečky, marinované v jogurtu a smažené v těstíčku, si zamilují malí i velcí
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 21 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Pečená kachna je podle odborníků nejlepším masovým jídlem ve střední Evropě: Příprava však má svá pravidla
Cukrář Josef Maršálek radí, jak poznat kvalitní čokoládu a jak z ní připravit perfektní pařížský krém
Peče celá země: Recept na ikonický dort podle Josefa Maršálka. Moučník voní čokoládou a díky náplním je krásně vláčný