Nejrychlejší recepty: Vynikající losos z trouby hotový za 5 minut

22. 2. 2021 12:00

Vaření Anna Vlčková

Zdroj: Unsplash.com, Caroline Attwood Zdroj: Unsplash.com, Caroline Attwood
Lososa mívají rádi i zapřisáhlí odmítači ryb. Jeho plná chuť a šťavnaté maso bez kostí už přesvědčilo nejednoho strávníka vzít šupináče na milost. Losos obsahuje zdravé tuky a je vynikající součástí každé diety. Nejlepší je totiž jen tak upečený a zlehka dochucený bylinkami. Jeho příprava navíc zabere pouze 5 minut - když víte, jak na to...

Rychlý losos s česnekovou gremolatou

Co budeme potřebovat:

  • filety z lososa (s kůží, počet podle počtu porcí)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • alobal

Na gremolatu:

  • čerstvou petrželovou nať
  • 2 stroužky česneku
  • citronovou kůru

Co je české, to je dobré! Klasické recepty tuzemské kuchyně snadno a rychle

Co je české, to je dobré! Klasické recepty tuzemské kuchyně snadno a rychle

Postup: Předehřejeme troubu na 220°C a pekáč nebo plech vyložíme alobalem. Filety z lososa omyjeme a osušíme utěrkou. Maso pokapeme olivovým olejem, opepřímě a jemně osolíme. Olej a koření rukama do masa vmasírujeme a filety pak kůží napřed naskládáme na plech. Filety o standardní tloušťce 1,5 cm se při dané teplotě pečou 4 až 6 minut. Pro jistotu; maso lososa je hotové, když jde po zapíchnutí vidličky dobře oddělit a má bledě růžovou barvu.

Vyrobte si zázračný přírodní sirup proti chřipce. Stačí tři suroviny a budete jako rybičky

Vyrobte si zázračný přírodní sirup proti chřipce. Stačí tři suroviny a budete jako rybičky

Už jen takto upečený losos je vynikající, ale můžeme ho vylepšit třeba čerstvými bylinkami nebo italskou gremolatou. Tu připravíme tak, že smícháme nasekanou petržel s utřeným česnekem a trochou citronové kůry. Porci gremolaty přidáme na talíř s lososem a strávníci si pak s její pomocí dochucují jednotlivá sousta.

Líbí se Vám článek? Sdílejte jej svým přátelům!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář