Nejrychlejší recepty: Vynikající losos z trouby hotový za 5 minut
22. 2. 2021 Vaření
Lososa mívají rádi i zapřisáhlí odmítači ryb. Jeho plná chuť a šťavnaté maso bez kostí už přesvědčilo nejednoho strávníka vzít šupináče na milost. Losos obsahuje zdravé tuky a je vynikající součástí každé diety. Nejlepší je totiž jen tak upečený a zlehka dochucený bylinkami. Jeho příprava navíc zabere pouze 5 minut - když víte, jak na to...
Rychlý losos s česnekovou gremolatou
Co budeme potřebovat:
- filety z lososa (s kůží, počet podle počtu porcí)
- 2 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
- alobal
Na gremolatu:
- čerstvou petrželovou nať
- 2 stroužky česneku
- citronovou kůru
Mohlo by vás zajímat
Postup: Předehřejeme troubu na 220°C a pekáč nebo plech vyložíme alobalem. Filety z lososa omyjeme a osušíme utěrkou. Maso pokapeme olivovým olejem, opepřímě a jemně osolíme. Olej a koření rukama do masa vmasírujeme a filety pak kůží napřed naskládáme na plech. Filety o standardní tloušťce 1,5 cm se při dané teplotě pečou 4 až 6 minut. Pro jistotu; maso lososa je hotové, když jde po zapíchnutí vidličky dobře oddělit a má bledě růžovou barvu.
Mohlo by vás zajímat
Už jen takto upečený losos je vynikající, ale můžeme ho vylepšit třeba čerstvými bylinkami nebo italskou gremolatou. Tu připravíme tak, že smícháme nasekanou petržel s utřeným česnekem a trochou citronové kůry. Porci gremolaty přidáme na talíř s lososem a strávníci si pak s její pomocí dochucují jednotlivá sousta.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Vyrobte si zázračný přírodní sirup proti chřipce. Stačí tři suroviny a budete jako rybičky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 8 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 12 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
6 způsobů, jak nakrájet cibuli: Poradíme vám, jak se který tvar cibule používá
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem