Novinky z dílny Simax, výrobce tradičního českého varného skla
13. 3. 2013 Historie a zajímavosti
Sklárny Kavalierglass, výrobce varného skla Simax, představily pro rok 2013 kolekci novinek, které jsou zaměřené na moderní design, účelnost i praktické využití při každodenním používání. Kromě jednoduchých a čistých linií najdete v novinkách také dekorované a pískované sklo. A zatímco v roce 2012 se Kavalierglass zaměřil spíše na foukané sklo, resp. čajové sety a konvice, v roce 2013 získává pozornost lisovanými výrobky, především pekáči a zapékacími mísami.
Sklárny Kavalierglass, výrobce varného skla Simax, představily pro rok 2013 kolekci novinek, které jsou zaměřené na moderní design, účelnost i praktické využití při každodenním používání. Kromě jednoduchých a čistých linií najdete v novinkách také dekorované a pískované sklo. A zatímco v roce 2012 se Kavalierglass zaměřil spíše na foukané sklo, resp. čajové sety a konvice, v roce 2013 získává pozornost lisovanými výrobky, především pekáči a zapékacími mísami.
Nová kolekce pekáčů a zapékacích mís se skrytými uchy má tři základní tvary – hranatý, oválný a kulatý, v několika typech objemu a velikostí vyhovujících běžným kuchyňským spotřebičům. Pekáče jsou vyrobeny z varného skla Simax, tedy borosilikátového skla s vysokou teplotní odolností vyzkoušeného mnoha generacemi kuchařek. Výrobky jsou vhodné pro pečení, zapékání i dušení, mají dobře padnoucí víko a jsou stohovatelné.
V německém Frankfurtu na veletrhu Ambiente 2013, kde byly novinky prezentovány, byl návštěvníky veletrhu zvolen za nejlepší novinku roku „hranatý pekáč se skrytými uchy“ o objemu 2,5l.
Simax dále představil rozšířenou kolekci dvoustěnných výrobků, které jsou unikátní v systému navařování dvojitých stěn a nabízejí kromě moderního designu také zvýšený komfort při užívání.
Simax, tradiční české varné sklo, znají již generace našich babiček. Praktické využití, vysoká kvalita a designový vzhled předurčují výrobky Simax jako zdatné pomocníky nejen do kuchyně, ale i pro servírování a uchování v ledničce.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Tipy na skvělé občerstvení na dětskou oslavu: Vyzkoušejte oblíbené chuťovky, které zaručí dokonalou dětskou párty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 35 minutami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 57 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 12 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře