Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NEDOCENĚNO

vybusná, to máš ťažké, treba prevýchovu...:-D ja keď som sa vydala, môj manžel, chlapec z dediny, bol zvyknutý jesť všetko, mäso, aj zeleninu, aj ovocie, aj sladké jedlá...v našich končinách, či mesto, či dedina, bola proste taká kuchyňa. Všetko. Nebol problém:-D Mal jediný neduh - slaninu. Dokázal toho zjesť kvantum a čo bolo najhohšie, ak bola s kožou, tú kožu si rád prežúval ako žuvačku. Des. Vydržala som to 2 roky, potom dcéry podrástli tak, že už jedli poevnú stravu a ja som celú našu kuchyňu prispôsobila deťom. Žiadne extra varenie pre deti, ale my pekne k deťom. Minimum soli, podstatne viac zeleniny a ovocia, menej mäsa, a hlavne hydina a ryby, preč s bravčovým, hovädzie občas. Len slanina odolávala...Tak som na to išla z iného konca : prednáškami o cholesterole a koži ako nádhernom zdroji rakovinových látok. :-D:-D Keď deti podrástli, tak sa pridali s prednáškami tiež, a tak sme mu znechutili tú jeho kožtičku, že po pár rokoch prestal cmúľať kožu. Slaninku si dá, veď aj my, ale nie dennodenne ako kedysi.:-D:-D:-D

Milá moje děvčata. Taky se snažím tak jako Janička(alespoň u receptu, který se mi zdá být fajn ) vyjádřit svůj názor, aby autor necítil zbytečnou námahu a chci tím i říci, že si cením jeho snahy a taky určitě přeji, aby pokračoval. A o tom masu : Jsem jako každej chlap MASOŽRAVEC a jak jste již poznali i dost ve stravování neukázněný, ale proti zelenině a i ovoci nic nemám. Jen jsem chtěl zpropagovat recepty prosté, nenáročné, které se nám zdají být tak običejné, že nestojí za námahu ( nebo že by to byla ostuda ? To jistě NE !!) nápad zde prezentovat. Já osobně si takovýchto nápadů vážím, už prot, že padá téměř každý DEN otázka " CO SI DÁŠ K VEČEŘI " Nebo jde mi pusa vandrem a něco, COSI bych zakous. Pak je rada drahá a já se velmi často spokojím (ale rád) s chlebem se sýrem a mléko, nebo topinkou, nebo utopencem, uzlem, zelňákem, ale i s bramborem na loupačku , osoleném s kouskem másla a podmáslí. Tak o to mi šlo. Váš Václav.

Jojo, takhle masově založená je asi většina chlapů. Ten můj, když jsem si ho vzala, měl nejraději čisté maso: kuřecí prsa, kotletu, pečínku,...holt rozmazlený jedináček. Bezmasé jídlo pokládal skoro za hřích s výjimkou smaženého květáku a cmundy (bramboráku). Já jsem zase byla zvyklá jíst to, co les a zahrádka dávají, jen sem tam maso, hlavně v sobotu nebo v neděli k obědu. Pátek důsledně bezmasý. No, postupně si částečně zvykl;-):-))Jedna dcera je po mně, má ráda lehká jídla, zeleninu. Druhá je celý on:-//:-D.

no tejaja..tak ti poviem...moj muz je masozravec...a ide mi to poriadne na nervy....v zivote som tolko nepojdedla masa ako teraz ked som za neho vydata...take kapustne fliacky, alebo granadir...tak to som sa bala aj z ust vypustit to slovo...tak som si ich potajomky robievala;-)....a sem tam ochutnal..takze sme sa naucili na kompromis...do kapustnych fliackov mu musim dat trochu oskvarenej prerastenej slaniny.....nechapem to.....a granadir mu musim robit bez zemiakov....a nakrajat priamo do neho nadrobno kysle uhorky...tiez to nechapem. aj ked sa mu pokusim urobit nieco bezmasite, tak to vzdy najprv ofrfle....ale mala som velikansky upsech s kelovymi plackami, tak tomu som rada. v zasade musim vsade kde nie je maso pridat vela cesnaku...a potom smrdi ako bzdoch...ten cesnak mu , prisaham, z kazdeho telesneho poru razi. kolkokrat mne namojveru stacia uvarene ciste zemiaky s par kvapkami masloveho oleja a zeleninovy salat....alebo sucha ryza uvarena v bujonovej kocke...mnam.
hlavne teraz sa mi uzasne pise o jedle, ked som dorazila domov necakane a v chladnicke mam velke nic

Víš Terezko, že máš asi pravdu, i já někdy čumím - jak zajíc na mrkev:-? , že jsou zde recepty, které se topí v tuku a mase:-!. Přece už jsme natolik inteligentní a mazané, že víme, že všeho moc škodí - holky pojďme zkusit na jaro něco dietnějšího, ale jo, i maso, ale hlavně zeleninu - kuřecí masíčko, ryby - já myslím, že je zde tolik šikovných "holek", které hned nastartují a přidají recept, nemám nic proti sladkostem:-p:-D to miluji, ale vím, že to musíme brát s mírou :-!;-)

Súhlasím s Vaškom, je tu veľa výborných receptov, ktoré zapadli do zabudnutia. V nových komentároch sa opakujú torty, mäsové jedlá...V "Co dnes uvařit ?" každý deň každý varí mäso...až na výnimky. A tak rozmýšľam, či skutočne vždy to aj platí...Ak niekto napíše, že varí bezmäsité jedlo, alebo niečo ľahšie, už sa aj ospravedlňuje, že nemá čas tak preto. Akoby to bola hanba. Je tu skutočne dosť jednoduchých, ale výborných receptov, ktoré stoja za to. A ja sa im teším, hlavne ak sú krajové, nie bežné. A varenie, to skutočne je pestrosť. Tak vďaka všetkým, ktorí tu takéto recepty vložia aj s rizikom, že väčšina si ich nevšimne.;-)

Vašku, super fotka!:-)) Není nad apetít!:-)) Máš pravdu, souhlasím s tebou. Někdy něco vložíme a pak zjistíme, že je to tady už s malinkou obměnou 10x!:-D:-)) Ale je fakt, že před tím nám to třeba nějak uteklo a teď jsme si toho všimli. A to je dobře. Poslední dobou jen málokterý recept přejde bez povšimnutí a to je fajn. Já někdy koukám na náhodné recepty a strávím i nich spoustu času a je mi líto, že někdo si dal práci, udělal jídlo, které mu chutnalo a nikdo o něj ani nezavadil. Nejsem žádný samaritán a tak se snažím aspoň malinko vložit něco o receptu a stává se, že si ho konečně někdo všimne a poděkuje za připomenutí. A to je super, ne?;-)

Nechci dávat recept, ale vyčlenit jen důležité místo jídlům(receptům-nápadům), které nejsou brány příliš vážně, ale všichni jsme za ně v určitých situacích rádi. Jsou to různosti z jídel, které nám zůstali jako nedojedené, nebo rychlovky při nečekaných návštěvách včetně různých úsporných. Všichni známe chuťovky-jednohubky, obložené chlebíčky a chleby s pomazánkami, ale i jen s máslem, sádlem i hořčicí, smaženky a v neposlední řadě topinky s pomazánkami krajovými, rodinými, zkrátka je jich snad na desítky.( sami používáme minimálně 8 druhů, od šumavské s vajíčkem, tatakou, masovou, sýrovou, až z játrovky atd.).A proč se o tom zmiňuji. Abychom předem nezavrhovali zcela jednoduché, nebo nám běžné recepty, které sem někdo napíše.Já osobně si někdy až po přečtení (tak zvaného prostého a nebo zcela jednoduchého jídla) vzpomenu na něco třeba z mládí a nebo dostanu na to prosté chuť což mne do nynějška nenapadlo. Prosím, nechme každého aby se svobodně a volně vyjádřil a jistě se s ním někdo ztotožní a třeba jen vduchu mu poděkuje za připomenutí. Alespoň já ANO.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ tara23, před 18 minutami

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Nejnovější recepty Více