Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře netýkající se přímo receptu http://www.toprecepty.cz/recept/42105-nivo

Díky moc za diskusi. Strašně moc se mi líbí hned první příspěvek Yanull - je to všechno o lidech. Zároveň naprosto souhlasím se Simonou Kucerovou, že i výtka k receptu se dá napsat slušně, přátelsky a tak, aby nám autor receptu - nováček ještě ten den nenapsal, že chce recept i celý profil ihned smazat kvůli atmosféře tu. Proto bych rád navrhl první změnu:

Výtky k receptům se budou psát výhradně soukromým vzkazem autorovi - Pokud jde o výtku k názvu receptu, chybu v textu atd., nikomu toto v komentářích nepomůže jídlo uvařit ani vylepšit, je to podle mě čistě informace pro autora receptu. Pokud to však bude výtka, která může ostatním pomoci, tak určitě do komentářů patří.

Co říkáte?

Simona Kucerova: Ještě dodatek a už mažu. Píšeš: "určitě to bylo veselejší než dnes i když né úplně přínosné třeba k receptu"

Zapomínáš, že tohle je kuchařský web, sice amatérský, ale hlavní náplní jsou právě ty recepty, o ty tu jde (mělo by jít) především ;-)

Simona Kucerova: Taky jsem kdysi byla začátečník - na receptech.cz a vlastně i tady. Dost dlouho jsem se jen tak rozkoukávala, sledovala, jak a jaké se sem vkládají recepty, než jsem se osmělila se přidat. Když mi někdo vytkl chybu, hned jsem se omlouvala a snažila se to napravit. Fascinuje mě, jak některé uživatelky suverénně přidají jako první obšlehnutý recept, obšlehnutou fotku a čekají ovace. Když se nedostaví, jsou šíleně uražené a vyhrožují jako malé děti, že sem už recepty dávat nebudou. A podle Tebe bych takovým holkám měla vyjádřit podporu... jenže s takovou se ta pravidla nenaučí ctít nikdy :no:

Hezký zbytek večera, dobrou noc, já brzy vstávám :-)

Simona Kucerova:Myslím, že dostatečně jsem pochopila o co jde. Ale Simčo, každý nováček by si měl nejdříve přečíst a pak konat.
A počáteční upozornění na nějaké chyby - v tom právě spíš vidím posun a pomoc. Ne, to alibistické omlouvání...bla, bla, bla je nová.
Stejně mi přijde, že poslední roky všechny nové autorky jsou spíš arogantní a veledůležité. Podle mně, k tomu právě moc tolerance nemám a nikdy mít nebudu. Snažím se chovat slušně a otevřeně, ale ne strkat hlavu do písku:-D
A pěkný večer:-K

maiva:u tebe mi to moc mrzí,mylslela jsem,že rozumíš,co chi říci;-)
Hlavně pro začátečníky.kteří jsem dají recept,pravda kolikrát je tu vícekrát,ale vžijte se do člověka ,který sem chce dát svůj 1.receptík on si myslí,že první;-)nevyzná se,neví co ho tu čeká a za chvíli se objeví snůška kritiky a tolikrát takové,že chápu to,že ten človíček se jen brání,protože to myslel dobře a my místo abychom mu pomohli,protože už víme o co jde,tak mu dáme co proto a ruku na srdce kolikrát velmi nevybíravě:-(v tom jsem myslela toleranci nic víc nic míň:-(;-)jen se podívej na pár receptů.!!!!
Já netvrdím,že nejsou tu též lidi,kteří nechtějí ctít pravidla topek,to už je ale jiná kategorie lidí;-)
Víc nemám co dodat,je to jen a jen můj názor aten sand ještě říci můžu;-):-K

Simona Kucerova: Obávám se, že Ty nechápeš, o čem mluvím já.

zizala:já myslím,že víš o čem mluvím;-)jinak jsi vůbec nic nepochopila:-(plácání po ramenou.....to je k smíchu,ale pokud by to tak i bylo,určitě to bylo veselejší než dnes i když né úplně přínosné třeba k receptu;-)

Simona Kucerova: Unáhlila jsem se občas pouze ve výběru slov, ne v myšlence a to je rozdíl.

Praxe, která tu byla před 5ti lety - plácání po ramenou, kámošky hezky spolu, chválit si i naprosté banality, při nejhorším se nevyjadřovat a to považujete za tolerantní. Já to považuju za licoměrné a za falešné kamarádství. Protože moje kamarádky mi naprosto upřímně napíšou nebo řeknou, když udělám nějakou "botu". A taky jejich případnou pochvalu můžu vzít jako vážně míněnou a ne jen ze slušnosti. Rozumí vaření mnohdy lépe než já, takže jejich připomínky beru jako svoji školu a posun kupředu. Jsou přímé jako já a já jsem ráda, že je mám.

Simona Kucerova: Myslím, že přidat tzv. kritickou připomínku k receptu, upozornit atd. nemá s tolerancí nic společného podle mně.
Pokrytectví a sladkobolné plácání po ramenách je projevem zdejších alibistů.

cathleen: Ivi, jsem ráda, že jsi to napsala, v mém případě to byla spíše trochu nešťastně volená slova, ale pokud si ten příspěvek přečtete, použila jsem i obraty jiné, např. že jim tu pšenka nepokvete. Asi toho obilí bylo trochu moc ;-). Nebudu tu ale obhajovat to, co jsem napsala, za tím si stojím, politiku do toho netahám, mnoha lidem jsem tu myslím si, že velmi slušně a taktně poslala SZ, když se jim tam vloudila chyba v pravopisu, tudíž nejsem z těch, kdo by si na někom chtěl tzv. "smlsnout" a na budovatelské výrazy si budu dávat pozor. Jen nechápu jedno, proč si někteří myslí, že to, co se tu napíše, je skrytý útok na Jarku. Já sama osobně jsem s ní nikdy žádný problém neměla a věřím, že ani mít nebudu a tak ať mi to prosím nikdo nepodsouvá. Děkuji všem za názory, každého si vážím, ať je kladný nebo záporný.

Vůbec nejsem překvapená touto diskuzí. Yanull i Simona K. píšete mj. o slušnosti. Za celé roky jsem nenarazila na neslušný komentář žížaly. Žížala vyjadřuje svůj názor, je to naprosto v pořádku. Nechápu, že kdykoliv při nějaké její připomínce vždy vyletí jistá sorta jako čerti z krabičky. Tento postoj je hodně hmatatelný i pro neznalého. Navíc, její recepty, znalosti jsou téměř profesionální a dokonalé. Vy odpůrci, cítíte proto zášť nebo co Vás tak irituje?
Také si myslím, že tzv. pravidla by měla být pro každého stejná ať se týká názvů /někdy fakt otřesných/ nebo čehokoliv.
A těch užívaných zdrobnělinek a přeslazování v komentářích mě celkově občas přijde, že jsem si spletla web;-)
A ještě pozn. diskuze je od slova diskutovat, ať má každý třeba jiný názor, ne brát jako rýpání, útočení apod.některých hlavně směrem k žížale.
Pěkný večer:-K

zizala:chápu to,ale tvůj projev taky není vždy úplně v pořádku,o tom žádná;-)přeci nemohu brát jen svou pravdu,taky by se člověk měl zamyslet dříve než něco napíše a ty to víš,že se kolikrát unáhlíš a pak tě to třeba i mrzí;-)

yanull:a o to přesně jde,jsou tu lidé,kteří hned to vztahují k svojí osobě....proč asi:-(a to je to o čem já aj ty mluvila,tolerance,porozumnění a napsat komentář tak,že vlastně nikoho neurazí;-)je to samozřejmě aj o inteligenci;-)
Jasně se teď ukázalo,jak by to nemělo býti,co vyvolává pak nesváry:-K
Já jsem tvému příspěvku porozumněla,bohužel někteří né;-):-D
A tal je to i pod recepty;-)

Jarko já můžu jen jedno říci,že pokud argumentuješ názvem receptu,tak pak si myslím,že by tady nebylo pomalu 38tisíc receptů;-)Spousty jich tu je podobných né-li stejných,ale tak jako dnes se před 5lety do nikoho tolik nepuoštěl a těm lidem to prošlo,vyvolávají se jen žabomyší války,bohužel:-(

yanull: Jani, diskuze se neúčastním, ale čtu ji. Mně ten tvůj příspěvek připomněl starší budovatelské filmy (oddělíme zrno od plev) - psaný projev je mnohem plošší než mluvený a často vyzní jinak, než by měl.
Vím, žes to myslela obecně a píšu ti to sem, abys viděla, že to nenapadlo jen Jarku (která ho, jsem přesvědčená, taky nevztáhla na sebe - to jen ta formulace vět a zvolená vzletná slova).
Přeju ti hezký večer:-K

yanull: Nevztáhla jsem ho na sebe. Ta věta o oddělování mi vadí zcela všeobecně. Na některé věci jsem prostě citlivější než jiní, nesnáším ani u dětí ve škole takové to - ty s námi hrát nebudeš, ty se mnou nejdeš, tebe nepozvu.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli