Čtvrtá adventní neděle
Svátek
Čtvrtá adventní neděle připadá v roce 2022 ma 18. prosince. Jde o pohyblivý svátek, takže každý rok bude doba adventu odlišná. Jedná se o období čtyř nedělí před Božím hodem, tedy 25. prosincem.
Čtvrtá adventní neděle se nazývá zlatá a je ve znamení posledních příprav na nadcházející oslavy Narození Páně. Zapaluje se čtvrtá (poslední) svíce, která nese název andělská a představuje mír a pokoj.
Pečené
Pečení prvního vánočního cukroví sahá do 16. století, ovšem dnešní podobu byste v něm hledali jen těžko. Figurky z ovoce, vykrajovaná zvířátka k ochraně živých zvířat v hospodářství, tvar kruhu jako… Podívejte se na všechny pečené.
Co dělat na zlatou neděli
V tento den byste měli zanechat shonu a přestat během z obchodu do obchodu. Místo toho byste se měli spíše setkávat se svou rodinou a přáteli. A věnovat čas vzpomínání. Už byste měli mít napečené a ozdobené cukroví. Můžete se ale třeba vrhnout ještě na nepečené cukroví. Hotov je už velký vánoční úklid a výzdoba. A snad už máte i všechny dárky, zásoby na nadcházející svátky a vánoční stromeček. Pokud vám něco z toho chybí, máte ještě čas to napravit.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Čtvrtá adventní neděle?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře