Den koblih s krémem
Národní den
Klasické koblížky s marmeládou zná snad každý, ale nejspíše ne všichni jste vyzkoušeli jinou variantu. A sice koblížky s vanilkovým krémem. A proč je nezkusit třeba 14. září, tedy v den, na který připadá Den koblih s krémem?
Základem je připravit koblihy. Tradiční koblihy se připravují z kynutého těsta, proto si nejprve musíme nachystat kvásek z droždí. Na koblihy dále potřebujeme hladkou mouku, vejce, strouhanou citronovou kůru, cukr krupici, mléko, sůl, trošku másla a rum. Dbejte na to, aby bylo těsto precizně propracované. Nemělo by také lepit. Těsto necháme kynout a když zdvojnásobí svůj objem, tak jej rozdělíme na kousky stejné hmotnosti. a vytvarujeme z nich koblihy, které poté smažíme. Koblihy musí při smažení plavat ve vysoké vrstvě oleje.
Jak na domácí koblihy s krémem
Koblihy smažíme do zlatova. Necháme je smažit asi 2 minuty z každé strany, na koblihách se přitom vytvoří znatelný proužek. Z vroucí lázně je vytahujeme děrovanou lžící nebo kuchyňskými kleštěmi. Následně je položíme na ubrousek. Pak už přijde na řadu plnící část. Vychladlé koblihy nakrojíme v polovině a následně je naplníme dopředu připraveným krémem. Na něj budeme potřebovat 200 ml smetany na vaření nebo neslazeného kondenzovaného mléka, 3 žloutky, 3 lžíce Solamylu, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, rum a 100 g másla.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den koblih s krémem?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér