Den obložených housek
Národní den
Den obložených housek najdeme v kalendáři 14. září. Kdo by si čas od času nějakou takovou pochoutku nedal. Stačí k tomu mít housku, nejlépe domácí výroby a nějakou oblíbenou pochutinu na ní. Kdo chce, tak může zkusit i něco složitějšího.
Obložená houska je ideální svačina. Rychlá příprava, snadné skladování a ani to není kdovíjak drahé. Stačí rozkrojit oblíbené pečivo, namazat máslem nebo lahodnou pomazánkou, doplnit kolečkem salámu, kouskem sýra či zeleninou a svačinka je na světě. Pro fajnšmekry máme v naší databázi také recept na plněné houstičky lososem. V tomto případě rozkrojené pečivo vydlabeme, nebo stlačíme a vyložíme plátky lososa. Přidáme vajíčko, osolíme a opepříme. Dále dáme na pekáček, okraje housek pomažeme máslem a zapečeme dozlatova.
Co na obložené housky
Nejde jen o lacinou svačinu, ale také snadný a rychlý překrm. Zkusit můžete třeba tzv. italské housky, na které budete potřebovat olivový olej, stroužky česneku, menší neoloupaná cuketa, žampiony, mozzarellu, koktejlová rajčátka, bazalku a sůl. Samozřejmě že můžete ingredience měnit či doplňovat podle svých chutí a dispozic. Ideální je, pokud si housky upečete pěkně sami. Rozhodně vám budou chutnat více než ty ze supermarketu. Co do obležených housek poté dáte, už závisí jen a jen na vás.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den obložených housek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Jak oslavit Den otců? Máme pro vás tipy na dobroty, které zaručeně potěší tatínky i dědečky