Gratinování
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Smažení je tepelná úprava, při které se surovina smaží v rozpáleném tuku ze všech stran při vysoké… Číst dál
Smetana je nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Získat ji můžeme sbíráním, v… Číst dál
Soft drinks neboli „liquid candy“ (tekuté sladkosti) jsou nealkoholické nápoje s velkým obsahem… Číst dál
Pravá sójová omáčka je tradiční asijské dochucovadlo. Má podobu řídké hnědé omáčky, která se vyrábí… Číst dál
Sójové maso je dehydratovaný, texturovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Lze je… Číst dál
Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník