Uherský salám
Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál
Uhlířina nebo také havířina, je staročeský pokrm, který si připravovali uhlíři, pálící v lesích… Číst dál
Úhoř - ryba, která vypadá jako had, je druhem paprskoploutvých ryb. Třecí akt úhoře je spojován se… Číst dál
Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál
Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál
Umami, v překladu lahodný, tzv. 5. chuť objevil v roce 1908 japonský profesor Kikunae Ikeda v řase… Číst dál
Ústřice jsou mořští živočichové, rod čeledi ústřicovitých. z nichž nejznámější je ústřice jedlá.… Číst dál
Kdo jedl někdy asijské jídlo, je pravděpodobné, že ochutnal i ústřicovou omáčku. Základem je… Číst dál
Utopenci jsou naším oblíbeným pokrmem. Setkat se s nimi můžeme i v hospodách a restauracích, kde se… Číst dál
Klasický způsob nakládání masa na uzení je za pomoci kuchyňské nebo mořské soli, častěji do… Číst dál
Uzenku mohli lidé poprvé ochutnat v roce 1891 na Zemské jubilejní výstavě. Podávala se teplá, s… Číst dál
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Kuře pečené na kysaném zelí: Chutná jako kachna, není ale tak tučné a připravit ho snadno zvládne i začátečník
Bramborové taštičky s povidly podle Josefa Maršálka: Voní perníkem a rumem a vrátí nás do vzpomínek na léto u babičky
Královské chutě: Princ Harry miluje tento banánový dort. Máme recept!