Patison
Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou mít rozdílné barvy. Jsou podobné dýním, ale mají jemnější a lahodnější chuť. Lze je připravit na různé způsoby.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou mít rozdílné barvy. Jsou podobné dýním, ale mají jemnější a lahodnější chuť. Lze je připravit na různé způsoby.
Musaka je balkánské jídlo. Jsou to na cibuli opečené plátky lilku, někdy také brambor, mletého masa… Číst dál
Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovníku pravého. Pochází z Portugalska. Muškátový… Číst dál
Tím, že se otevřel svět k cestování, poznáváme různá jídla a pokrmy. Naan je chléb nebo pečivo,… Číst dál
Nákyp je sladký druh pokrmu, který připravujeme z předem uvařené rýže nebo jiných obilovin, z másla… Číst dál
Nashi je japonská (čínská) hruška s pevnými plody, podobajícími se nejčastěji jablku. Slupka má… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Přidáno před 58 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso