Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná sedlina

yanull yanull

Vaječná sedlina je ve skutečnosti vařená vaječná hmota. Neprávem opomíjená a výborná vložka do jemných vývarů se hodí pro sváteční příležitosti. Celá vejce se rozšlehají s trochou chladného bujonu, smetany nebo mléka a ochutí se bylinkami. Přidat se může i šunka, hrášek nebo sýr. Hmota se přelije do vymaštěné nádoby a vaří se pod pokličkou v páře. Nakrájená na kousky se vloží do talíře a přelije se horkou polévkou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ovesné vločky

Oblíbené ovesné vločky vznikají rozdrcením ovesných zrn a patří do kategorie zdravé výživy pro… Číst dál

Ovesné vločky

Paella

Paella je typický španělský pokrm, pocházející z města Valencie. Jedná se o španělské rizoto, které… Číst dál

Paella

Pak choi

Pak choi je druh čínského zelí. Je to brukvovitá zelenina, stejně jako naše zelí. Částečně se… Číst dál

Pak choi

Palačinky

Palačinky se připravují z litého těsta. Základ tvoří mléko, mouka a vejce. Pečou se na pánvi,… Číst dál

Palačinky

Palec

Palec je část z vepřové panenské svíčkové - panenky, nejkvalitnějšího vepřového masa. Jedná se o… Číst dál

Palmový olej

Palmový olej se lisuje z oplodí palmy olejné. Získává se z dužiny plodů. Z oddělených jader těchto… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli