jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  40 000  receptů

Bezinková šťáva z květů

Bezinková šťáva z květů
nahoru
Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Nápoje

Počet porcí Počet porcí: 6,5l

Suroviny:

40 květů i více může být podle velikosti
3 citrony (oloupané bez jader)
4l převařené vody (nechá se vychladnout)
5 kg cukru (krupice)
6 dkg kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

Květy opláchneme, prosypeme kyselinou citronovou a přidáme citrony (nakrájené na kolečka) a zalijeme převařenou vodou (vychladlou)a necháme 24 h. stát, může se i déle o den, po 24 h. Potom přecedíme přes plínku nebo plátýnko a zahříváme na sporáku spolu s cukrem, když se šťáva začne vařit, odstavíme a svrchu sebereme kal (jde to dobře sebrat). Horké plníme do lahví a ihned uzavíráme (já dávám do lahví od alkoholu, ale může se dát i do zavařovaček a sterilizovat při 80°C, aby déle vydržela.

Poznámka

Můžete vyzkoušet pouze z poloviční dávky, tento recept mám od manželový tety z Vysočiny. Dělám již několik let a ještě se mi nikdy nezkazila.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bezinková šťáva z květů"

autor: miri (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2015 11:12:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já nezavařuji,ale dám do lahví od mléka a šup s tím do mrazáku..na zimu,je moc dobrásmajliksmajlik

autor: věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.08.2014 21:07:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělala jsem letos z bílého květu štávu a normálně z cukru a dnes koukám že tam je takový mráček který se dá roztřást .Dá se to pít ??udělalo se vám to někomu .Díky za radusmajlik

autor: spagetka
vloženo: 23.06.2014 14:51:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Denda74:u diacukru, fruktozy vždycky počítejte čtvrtinou oproti běžné dávce cukru. Stévie je trošku jiná, tam se to těžko odhaduje, do tohohoto množství bych stévii nedávala.

autor: Denda74 (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.06.2014 12:35:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Potřebovala bych poradit kolik mám dát fruktopuru popř.stevie na jednu dávku šťávy místo cukru. Manžel je diabetik a tak bych chtěla udělat šťávu i pro něj. Děkuji za odpověď.

vloženo: 10.06.2014 07:59:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

simirge:je to napsané v postupu receptu,jak dlouho sterilizovatsmajlikpokud se to dává do zavařovačeksmajlikjá dávám do lahví od alkoholu(řádně vypláchnuté)a šˇtávu,leji ihned po svaření a sebrání svchu kalu vařící a ihned uzavírám a nechám vychladnout,poté uklízím do sklepa či garážesmajlik

autor: Magdalena (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2014 08:43:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bezinkové kVarianta B: květy v těstíčku (kosmatice):
1 vejce, hladká mouka a mléko se rozmíchá na řídké těstíčko (při zvednutí kvedlačky těsto nestéká), nejlépe ve větším hrnku. Čerstvě utržené květy se s celou stopkou osprchují, prohlédnou, zda v nich není hmyz, otřepáním se zbaví vody a namočí do řídkého těsta (drží se za stopku), „obalí“ a dají smažit na olej. Na pánvičce se lehce přitlačí, aby květy „seděly“ a nůžkama se ostříhají stopky (nechají se jen ty tenké). Obrací se a lehce se dosmaží i z druhé strany. Podávají se samotné, případně k vařeným bramborám, nejlépe novým, maštěným máslem.

autor: simirge
vloženo: 04.06.2014 19:31:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak dlouho se má sterilizovat? Nestačilo by otočit víčkem dolů?
Moc díky za odpověď

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2014 21:36:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak recept jsem dnes dělala a jsem z něj nějaká smutná, chutná spíše po cukru než po bezu. A to jsem všeho dala víc. Nerozleží se to ještě nějak? A může se to pít hned?

autor: Oli h (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2014 08:02:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oli

vloženo: 28.05.2014 13:02:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bara)nereg.)opravdu se té usazeniny není třeba bát,stači přecedit přes sítko a přelít do čisté sklenicesmajlika opravdu velmi záleží na vymyté láhvi a víčkusmajlik v lednici neskladuji,ale v garáži v takovém pološeru a přes zimu je tam chladnějismajlik

autor: zviratko21 (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2014 20:57:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bára: skladovat se může mimo lednici smajlik. Takový ten chomáč je pektin (přírodní usazenina), která ke konzumaci nevadí, není to zkažený. V loni jsem dělala poprvé a poslední láhev jsme pili letos v dubnu smajlik. Hlavně dodržovat: čisté láhve, řádně propláchnout horkou vodou, předehřát v troubě, nechat vychladnout šťávu ve vodorovný poloze a doporučuji vypláchnout víčko v alkoholu. Tento recept je opravdu úžasný, doporučuji smajlik

autor: Bara (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.05.2014 14:05:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající! Bohuzžel, v některých lahvích se mi udělala usazenina - takový chomáč, co vypadá jako květák. Tak nevím, jestli se to dá pít. A u jiných se zase udělal u víčka cca 2cm tlustý gelový špunt...A do třetice dotaz na uchování - musím je mít v lednici nebo je možné skladovat jako třeba kečup? Díky za odpověď. Bára

vloženo: 28.06.2012 12:24:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:Aničko,tobě děkuji za fotku a bodíksmajliksmajlik

vloženo: 28.06.2012 12:23:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koubkova:Jiřinko,to jsem ráda,že děláš stejný receptsmajliksmajlikže je osvědčenýsmajlikděkuji za komentářsmajlik

autor: Koubkova
vloženo: 28.06.2012 11:04:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám úplně stejně ,je moc dobrá smajliksmajlik

vloženo: 28.06.2012 10:14:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcelko dělávám každým rokem,ale za studena a moc nám chutnásmajlikJen těch květů dávám víc 60-70ks.Zdá se mi takový víc voňavějšísmajlikVčera jsem dělala a už je skoro půl litru v čudusmajlikPosílám Ti bodíka a fotkusmajlik+7smajlik

autor: androunka
vloženo: 06.06.2012 01:05:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná :) Presne jak si jí pamatuji od babičkysmajlik

autor: Opilej trpaslík (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2012 12:08:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

vloženo: 07.06.2011 08:43:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klariska:já jsem tento recept dostala pod názvem:Bezinková šťávasmajlika já jsem tam přidala,že je to z květůsmajlik

autor: Lenka30
vloženo: 06.06.2011 20:11:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

včera jsem dělala poloviční dávku a jako je výýýbornáááá smajliksmajliksmajlik ale mám pocit,že ji bude málo smajliksmajlik

autor: Klariska
vloženo: 06.06.2011 13:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spíš by to měla být bezová šťáva, bezinky jsou plody, drobné do fialova barvící kuličky smajlik.

autor: spagetka
vloženo: 03.06.2011 17:40:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marci, taky ho takhle dělám, ale přidávám i citron, on se ani nestihne zkazit, vypije sesmajliksmajliksmajlik,
Jinak sousedka tam přidává i med ze smrkových výhonků, taky dobré.

autor: Bibinka
vloženo: 03.06.2011 17:11:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcelko, mám ho zrovna v lednici, dostala jsem lahev sirupu od kamarádky, ale je tmavej a docela hustejsmajlik, tak nevím, jak ho dělala aq asi se jí zeptám. Dávám ti 2.bodsmajlik

vloženo: 03.06.2011 16:12:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marybar:Je to taky jako sirup je opravdu slaďoučkásmajlik,ale já tento recept dostala pod názvem Bezinková šťávasmajlik

autor: Marybar
vloženo: 03.06.2011 16:07:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Není to sirup?smajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

bezinkova štava z květu za studena stava z bezinek kvet šťáva z květů bezinek recept bezinková šťáva z květů bezinková štáva bezinková šťáva z květu recept bezinková šťáva bez vaření stava z bezinek kvetu recept na štavu z bezinek stava zbezinek šťáva z bezinek bezinková šťáva z květů bez vaření bezinková štáva-recept šťáva z bezinkových květů bezinková s bezinkova stava recept z kvetu stava z bezinkoveho kvetu recepty bezinková štáva z květů domaci bezova stava recept bezinková šťáva z květu recept bezinková šťáva jak udelat bezinkovou šťávu šťáva z květu bezinek bezinkova stava recept bezinkové květy bezová štáva bezová šťáva recept recept na bezinkovou šťávu jak se dela bezinkova stava recepty bezinková šťáva bezinková štáva za studena domaci bezinkova stava květy bezinky recepty bezinkova stava s kvetu bezinkové víno z květů bezinková š´táva recepty šťáva z květu bezinky květ bezinky domácí bezinková štáva recept domácí bezinková šťáva z květů šťáva z květu bezinky šťáva z bezinek. květu



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz