jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Bezinková šťáva z květů

Bezinková šťáva z květů
nahoru
Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů Bezinková šťáva z květů
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Nápoje
Počet porcí Počet porcí: 6,5l

Suroviny:

40 květů i více může být podle velikosti
3 citrony(oloupané bez jader)
4l převařené vody(nechá se vychladnout)
5 kg cukru (krupice)
6 dkg kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

Květy opláchneme, prosypeme kyselinou citronovou a přidáme citrony (nakrájené na kolečka) a zalijeme převařenou vodou (vychladlou)a necháme 24 h. stát, může se i déle o den, po 24 h. Potom přecedíme přes plínku nebo plátýnko a zahříváme na sporáku spolu s cukrem, když se šťáva začne vařit, odstavíme a svrchu sebereme kal (jde to dobře sebrat). Horké plníme do lahví a ihned uzavíráme (já dávám do lahví od alkoholu, ale může se dát i do zavařovaček a sterilizovat při 80°C, aby déle vydržela.

Poznámka

Můžete vyzkoušet pouze z poloviční dávky, tento recept mám od manželový tety z Vysočiny. Dělám již několik let a ještě se mi nikdy nezkazila.

Autor Autor: (Marcela Sobotková)
Datum vložení Datum vložení:
9 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bezinková šťáva z květů"

autor: věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.08.2014 21:07:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělala jsem letos z bílého květu štávu a normálně z cukru a dnes koukám že tam je takový mráček který se dá roztřást .Dá se to pít ??udělalo se vám to někomu .Díky za radusmajlik

autor: spagetka
vloženo: 23.06.2014 14:51:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Denda74:u diacukru, fruktozy vždycky počítejte čtvrtinou oproti běžné dávce cukru. Stévie je trošku jiná, tam se to těžko odhaduje, do tohohoto množství bych stévii nedávala.

autor: Denda74 (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.06.2014 12:35:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Potřebovala bych poradit kolik mám dát fruktopuru popř.stevie na jednu dávku šťávy místo cukru. Manžel je diabetik a tak bych chtěla udělat šťávu i pro něj. Děkuji za odpověď.

vloženo: 10.06.2014 07:59:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

simirge:je to napsané v postupu receptu,jak dlouho sterilizovatsmajlikpokud se to dává do zavařovačeksmajlikjá dávám do lahví od alkoholu(řádně vypláchnuté)a šˇtávu,leji ihned po svaření a sebrání svchu kalu vařící a ihned uzavírám a nechám vychladnout,poté uklízím do sklepa či garážesmajlik

autor: Magdalena (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2014 08:43:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bezinkové kVarianta B: květy v těstíčku (kosmatice):
1 vejce, hladká mouka a mléko se rozmíchá na řídké těstíčko (při zvednutí kvedlačky těsto nestéká), nejlépe ve větším hrnku. Čerstvě utržené květy se s celou stopkou osprchují, prohlédnou, zda v nich není hmyz, otřepáním se zbaví vody a namočí do řídkého těsta (drží se za stopku), „obalí“ a dají smažit na olej. Na pánvičce se lehce přitlačí, aby květy „seděly“ a nůžkama se ostříhají stopky (nechají se jen ty tenké). Obrací se a lehce se dosmaží i z druhé strany. Podávají se samotné, případně k vařeným bramborám, nejlépe novým, maštěným máslem.

autor: simirge
vloženo: 04.06.2014 19:31:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak dlouho se má sterilizovat? Nestačilo by otočit víčkem dolů?
Moc díky za odpověď

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2014 21:36:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak recept jsem dnes dělala a jsem z něj nějaká smutná, chutná spíše po cukru než po bezu. A to jsem všeho dala víc. Nerozleží se to ještě nějak? A může se to pít hned?

autor: Oli h (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2014 08:02:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oli

vloženo: 28.05.2014 13:02:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bara)nereg.)opravdu se té usazeniny není třeba bát,stači přecedit přes sítko a přelít do čisté sklenicesmajlika opravdu velmi záleží na vymyté láhvi a víčkusmajlik v lednici neskladuji,ale v garáži v takovém pološeru a přes zimu je tam chladnějismajlik

autor: zviratko21 (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2014 20:57:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bára: skladovat se může mimo lednici smajlik. Takový ten chomáč je pektin (přírodní usazenina), která ke konzumaci nevadí, není to zkažený. V loni jsem dělala poprvé a poslední láhev jsme pili letos v dubnu smajlik. Hlavně dodržovat: čisté láhve, řádně propláchnout horkou vodou, předehřát v troubě, nechat vychladnout šťávu ve vodorovný poloze a doporučuji vypláchnout víčko v alkoholu. Tento recept je opravdu úžasný, doporučuji smajlik

autor: Bara (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.05.2014 14:05:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající! Bohuzžel, v některých lahvích se mi udělala usazenina - takový chomáč, co vypadá jako květák. Tak nevím, jestli se to dá pít. A u jiných se zase udělal u víčka cca 2cm tlustý gelový špunt...A do třetice dotaz na uchování - musím je mít v lednici nebo je možné skladovat jako třeba kečup? Díky za odpověď. Bára

vloženo: 28.06.2012 12:24:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:Aničko,tobě děkuji za fotku a bodíksmajliksmajlik

vloženo: 28.06.2012 12:23:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koubkova:Jiřinko,to jsem ráda,že děláš stejný receptsmajliksmajlikže je osvědčenýsmajlikděkuji za komentářsmajlik

autor: Koubkova
vloženo: 28.06.2012 11:04:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám úplně stejně ,je moc dobrá smajliksmajlik

vloženo: 28.06.2012 10:14:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcelko dělávám každým rokem,ale za studena a moc nám chutnásmajlikJen těch květů dávám víc 60-70ks.Zdá se mi takový víc voňavějšísmajlikVčera jsem dělala a už je skoro půl litru v čudusmajlikPosílám Ti bodíka a fotkusmajlik+7smajlik

autor: androunka
vloženo: 06.06.2012 01:05:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná :) Presne jak si jí pamatuji od babičkysmajlik

autor: Opilej trpaslík (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2012 12:08:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

vloženo: 07.06.2011 08:43:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klariska:já jsem tento recept dostala pod názvem:Bezinková šťávasmajlika já jsem tam přidala,že je to z květůsmajlik

autor: Lenka30
vloženo: 06.06.2011 20:11:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

včera jsem dělala poloviční dávku a jako je výýýbornáááá smajliksmajliksmajlik ale mám pocit,že ji bude málo smajliksmajlik

autor: Klariska
vloženo: 06.06.2011 13:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spíš by to měla být bezová šťáva, bezinky jsou plody, drobné do fialova barvící kuličky smajlik.

autor: spagetka
vloženo: 03.06.2011 17:40:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marci, taky ho takhle dělám, ale přidávám i citron, on se ani nestihne zkazit, vypije sesmajliksmajliksmajlik,
Jinak sousedka tam přidává i med ze smrkových výhonků, taky dobré.

autor: Bibinka
vloženo: 03.06.2011 17:11:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcelko, mám ho zrovna v lednici, dostala jsem lahev sirupu od kamarádky, ale je tmavej a docela hustejsmajlik, tak nevím, jak ho dělala aq asi se jí zeptám. Dávám ti 2.bodsmajlik

vloženo: 03.06.2011 16:12:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marybar:Je to taky jako sirup je opravdu slaďoučkásmajlik,ale já tento recept dostala pod názvem Bezinková šťávasmajlik

autor: Marybar
vloženo: 03.06.2011 16:07:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Není to sirup?smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

stava z bezinkoveho kvetu šťáva z květu bezinek bezinková š´táva recepty šťáva z květu bezinky beziková štava bezinková šťáva kvet bezinkova stava s kvetu šťáva z bezinek šťáva z bezinkových květů stava z bezinek kvetu květ bezinky bezinková šťáva bez vaření domaci bezova stava bezinkova štava z květu za studena bezová štáva z plodů bezinkové květy domácí bezinková štáva recept bezinkový sirup z květů bezinkova stava recept recepty bezinková šťáva bezinková šťáva z květů stava zbezinek bezová štáva šťáva z květu bezinky šťáva z květů černého bezu za studena domaci bezinkova stava bezinková štáva bezinkové víno z květů květy bezinky recepty recept na bezinkovou šťávu z květu jak udelat bezinkovou šťávu bezová šťáva recept jak se dela bezinkova stava recept bezinková šťáva bezinková štáva za studena recept na bezinkovou šťávu bezova šťava z květu recept na štavu z bezinek domácí bezinková šťáva z květů bezinková šťáva z květu recept bezinková s bezinková štáva-recept




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty