Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka na kyselo

K novoročnímu stolu nezbytně patří čočka, proto na ni nezapomeňte ani letos. Pokud nechcete příliš experimentovat a rádi vsadíte na klasiku, ideální volbou je čočka na kyselo. K tomu sázené vejce nebo opečená uzenina. Chybět nesmí ani smažená cibulka.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

20. 9. 2008 17:02

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

janaw

20. 7. 2019 12:12

Nebudu hodnotit, jak kdo čočku vaří a co do ní dává, každý podle sebe a své chuti nebo zvyku. Já kupuju předvařenou nebo v plechu, solím, pepřím, zahustím podle potřeby jíškou s cibulkou, musím zkusit tu hořčici. :-8 Jen si neumím představit jíst ji bez chleba, tak ji jím od dětství, k ní vaječnou omeletu a okurky. Manžel a syn k ní taky jedí chleba. A opět - každý ať si k ní dá, co mu chutná, uzené, točený nebo párky. :yes:

zdenka.s

23. 4. 2017 08:52

olda: s tou hořčicí to určitě zkusím :yes:,nedokážu si představit, že bych naservírovala rodině k čočce chleba , vidím to poprvé, to spíš plátek uzeného, ale každému chutná něco jiného. Jinak vařím úplně stejně .

Olda

23. 4. 2017 08:29

úspěšně už mnoho let používám na dochucení čočky plnotučnou hořčici /obsahuje sůl, ocet i koření/. některé pokusy na fotografiích u tohoto receptu vypadají nevábně.

lacole

18. 10. 2016 12:03

maris: je dobrá, přesně takovou dělali u nás ve školní jídelně. Je pravdou, že nad ní někteří frackové také ohrnovali nos. Ale kritici se najdou všude, každý má svou chuť.:-)

BronislavaP

6. 5. 2016 08:59

Skvělá klasika - není co dodat :-)

maris

15. 10. 2015 17:10

Miquel: děkuju za krásnou fotku;-):-)

Miquel

15. 10. 2015 13:25

Po ruce jsem měl jen červenou cibuli.

PETR DOHNAL

21. 4. 2015 14:39

DNES DĚLAM POPRVE ČÉČKU TOPRECEPTY.CZ

tejaja

14. 2. 2014 09:47

Aj u nás sa robí šošovicový prívarok na príjemnú sladkokyslú chuť ;-) Takže aj trocha cukru :-);-) Maruška vyskúšaj ;-)

maris

14. 2. 2014 09:03

petram: děkuji za krásné fotky:-). Já ji nepřislazuji, ale vyzkouším:-)

petram

14. 2. 2014 07:54

Přidávám několik fotek jednoho z mých nejoblíbenějších jídel. Čočku vařím v čisté vodě, ne v té, co se v ní namáčela. A dochucuji i trochou cukru, aby měla tu správnou sladkokyselou chuť. :yes:

Jirka

29. 10. 2013 23:29

Jen drobnost.Vařit v čerstvé vodě.Odstraní se zažívací problémy.

janavavruskova@csob

29. 8. 2013 17:21

Čočku lze ještě vylepšit tím, že do vlažné na talíři vymícháme nakrájenou nebo nadrobenou Nivu.

Verulinka

15. 8. 2013 14:57

Dnes jsem ji dělala, povedla se a chutnala, děkuji ;-) dávám bodík :yes:

DAVÍ

9. 10. 2012 20:56

Hledal jsem a našel.Díky za radu:-K,vživotě jsem čočku nedělal ale miluju jí.Snad to dopadne.Už je ve vodě:-*

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cocka na kyselo cocka recept čočka na kyselo recept jak uvařit čočku recept na čočku na kyselo recepty čočka na kyselo recepty čočka recept na cocku recept čočka na kyselo recept čočka jak uvarit cocku na kyselo jak udelat cocku čočka recepty jak se vaří čočka vaříme čočku jak se dělá čočka nejlepsi cocka na kyselo aby čočka nenadýmala recepty z cocky čočka v papiňáku

Suroviny: čočka, cibule, olej, mouka hladká, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Čočka na kyselo

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73VG