Špagety s červenou čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenŠpagety uvaríme a scedíme. Šošovicu v slanej vode uvaríme do mäkka a scedíme. Cestovinu i šošovicu udržiavame v teple. Na oleji orestujeme nasekanú cibuľku a cesnak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špagety uvaríme a scedíme. Šošovicu v slanej vode uvaríme do mäkka a scedíme. Cestovinu i šošovicu udržiavame v teple. Na oleji orestujeme nasekanú cibuľku a cesnak,…
Červená čočka je úžasná surovina pro svoji rychlou a snadnou přípravu i vysoce ceněnou nutriční hodnotu. Zkuste pro oživení chuti přidat kadeřávek a sezónní medvědí…
Do zeleninového vývaru dáme vařit čočku, pokrájenou mrkev a celer. Když je vše měkké, osolíme, přidáme zázvor a rozmixujeme. Hotovou polévku můžeme zjemnit zakysanou…
Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku - trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě velmi drobně obranou růžičku brokolice tak,…
Čočku si uvaříme v neosolené vodě, stačí 10-15 minut a scedíme. Na pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci červené papriky, lžičku…
Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme.Na rozehřátý olej vhodíme…
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem…
V hrnci nebo hluboké pánvi zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, plátky česneku, sypké koření, bobkový list a necháme rozvonět. Přidáme mrkev nakrájenou na jemná…
Brambory a zeleninu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, přidáme polovinu čočky, zalijeme 1 litrem vody, mírně osolíme a opepříme a zvolna vaříme, až je zelena měkká…
Hŕstkovú zmes namočíme do vody asi na 8 hodín (najlepšie cez noc). Potom vodu vylejeme a zmes dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme opäť vodou – kľudne viac, lebo jačmeň…
Potřebujete zařadit do jídelníčku bezmasý den a přitom si pochutnat? Zkuste smažené placičky z červene čočky. Z nutričně hodnotné luštěniny, vody a trochy koření…
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem…
Podle návodu na obalu uvaříme červenou čočku do měkka a dáme stranou.Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli, celer a mrkev a smažíme dozlatova. …
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Polévky jsou jedním ze základních pokrmů. Zeleninové vývary jsou plné vitamínů a chuti. Když k tomu přidáte ještě i červenou čočku, zástupce luštěnin, máte hned…
Do hrnce vsypeme čočku, přidáme nastrouhaný česnek, kmín, rajčatové pyré a 600 ml vody. přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut nebo dokud není čočka uvařená a…
Ná másle (dala jsem i kapku olivového oleje) osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidáme červenou čočku (asi 1/3 sáčku) a zalijeme vodou, přidáme…
Červenou čočku dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (měly by to tedy být cca 2 šálky) a 5 minut povaříme. Případnou přebytečnou vodu slijeme a…
Cervenou cocku proplachneme a dame do hrnce spolecne s pokrajenou paprikou, cesnekem a bramborou. Zalijeme zeleninovym vyvarem a nechame cca 10-15 minut varit (dokud…
Čočku uvaříme do měkka ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Rozmixujeme tyčovým mixerem a necháme vychladnout.Mezitím nakrájíme cibulku na jemno a osmažíme…
Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji mírně cibulku s česnekem osmahneme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.Přidáme čočku, majoránku, bobkové…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Ochutnejte tuto výbornou kombinaci červené čočky, rajčat a papriky. Zeleninu krátce podusíte, přidáte čočku, ochutíte bazalkou a na závěr zahustíte tak, aby vznikla kaše…
Přidáno před 59 minutami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Křidýlko, stehýnko, nebo radši steak? Vyznejte se v mase a jeho přínosech pro vaše zdraví
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Pamatujete nekonečné fronty na mandarinky? Vánoce za socialismu byly noční můra hospodyněk!