Šťavnatý citronový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenTento koláč získá po citronové kůře svou krásně žlutou barvu a vůni, po šťávě pak příjemnou nakyslou chuť. Tento koláč stačí jen ozdobně pocukrovat, žádná poleva již…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento koláč získá po citronové kůře svou krásně žlutou barvu a vůni, po šťávě pak příjemnou nakyslou chuť. Tento koláč stačí jen ozdobně pocukrovat, žádná poleva již…
Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 170 ° přibližně 15-20 min. Je potřeba…
Vanilková zmrzlina je velmi oblíbená. Osvěžující, smetanový krém nádherně vonící po vanilce totiž zpříjemní každý horký den, ať už samostatně v kornoutu, nebo v poháru.…
Troubu předehřejeme na 205 °C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými papírovými košíčky.Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme…
1. Troubu předehřejeme na 175°C a plech vyložíme pečícím papírem. 2. Máslo utřeme s cukry dohladka, přidáme vejce a vanilku, a utřeme do pěny. 3. V malém hrníčku…
Smažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
Těsto: do mísy kuchyňského robotu nalijeme teplou vodu, přidáme 1 PL krupicového cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme stát cca 10 minut, dokud droždí nezačne …
Bílky ušlehejte dotuha a pak zašlehejte cukr, až získáte lesklou pěnovou hmotu. Moučkový cukr rozmixujte s mletými mandlemi na jemný prášek, dvakrát prosejte a pak…
Máte chuť na lehký dezert s ovocem? Vyzkoušejte tento skvělý pečený cheesecake. Křehký korpus z rozdrcených BeBe sušenek je politý jemným krémem z mascarpone. Po upečení…
Korpus: smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí.Dortovou formu vel. 24 cm vymažeme máslem a sušenkovou směs vtlačíme na dno a do stran.Dáme ji do…
Jak by se vám líbilo praskání v krbu, čaj či káva na stole a lahodný moučník k tomu? Vyzkoušejte zasněžené kakaové sušenky, které voní vanilkou a dokonalou zimní…
Zelené "mechové" dorty jsou stále oblíbené. Jsou jednoduché na přípravu i zdobení. Podle tohoto receptu upečete dort i když právě nevlastníte dortovou formu. A při jeho…
Do nádoby od robota dejte změklé máslo, cukr, špetku soli a vše vyšlehejte do světlé pěny.Dále zapracujte vejce, mléko a lžičku vanilkového extraktu. K mouce přisypte…
Pokud máte rádi čokoládu a arašídové máslo, jsou tyto řezy pro vás ty pravé. Čokoládové těsto provoněné kávou a vanilkou potřete náplní z arašídového másla a na náplň…
Pokud máte rádi čokoládu a arašídové máslo, jsou tyto řezy pro vás ty pravé. Čokoládové těsto provoněné kávou a vanilkou potřete náplní z arašídového másla a na náplň…
Do větší mísy dejte žervé, přisypte moučkový cukr a přidejte vanilkový extrakt. Vše společně vyšlehejte, nejlépe ručním šlehačem. Jde to s ním lépe. K žervé přilijte…
Brownies jsou oblíbené dezerty hlavně u dětí. Čokoládová chuť nejlépe doplněná kopečkem šlehačky nebo sezónním ovocem je neskutečně lákavým pohoštěním. Přidaná cuketa se…
Brownies jsou oblíbené dezerty hlavně u dětí. Čokoládová chuť nejlépe doplněná kopečkem šlehačky nebo sezónním ovocem je neskutečně lákavým pohoštěním. Přidaná cuketa se…
Lívance: ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, vejce a máslo.Přidáme suché suroviny a…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
1. Ve velké míse smícháme mouku, jedlou sodu, kukuřičný škrob a sůl. Odložíme. 2. Ve středně velké míse metlou promícháme rozpuštěné máslo, hnědý cukr, krupicový cukr.…
1) Banány s trochou mléka rozmixujeme, poté přidáme zbytek mléka a ostatní ingredience a ještě chvíli mixujeme.
Troubu předehřejeme na 190°C Smícháme máslo a cukr a mixérem vyšleháme, pak přidáme vejce, vanilkový extrakt a znovu mícháme. Kakaový prášek, mouku, peč.prášek a sůl…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Sůl nad zlato: Tu vločkovou maldonskou milují Jamie Oliver i anglická královna!
Peče celá země: V kreativní výzvě dal soutěžícím zabrat dort s linií zlomu aneb Fault line cake. Takhle se správně dělá
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná