Dýňový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku. Když je cibulka téměř hotová, přidáme kurkumu, chilli, garam masalu a římský kmín a necháme cibulku obalit.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku. Když je cibulka téměř hotová, přidáme kurkumu, chilli, garam masalu a římský kmín a necháme cibulku obalit.…
Cuketu jsem chvilku nechala stát, aby pustila šťávu. Potom jsem ji ještě vymačkala a šťávu dala pryč. Vmíchala jsem ostatní ingredience a nakonec mokrýma rukama tvořila …
Na třech PL oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, posypeme dobromyslí, chvíli opékáme.Zasypeme třemi lžícemi celozrnné špaldové mouky,…
Na másle podusíme nakrájený fenykl, nakrájenou mrkev, zalijeme vývarem a povaříme. Kousek vařené mrkve dáme stranou na ozdobu.Rozmixujeme a přidáme smetanu, ve které…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Květák rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme ve vodě. Stačí necelých 10 minut. Necháme ho okapat a oschnout.Než květák oschne,…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Malou hlávku kapusty rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a převaříme ve slané vodě. Scedíme, necháme okapat a nasekáme nadrobno.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a lisovaný…
Klasicky zpracuji na vále suroviny v těsto, nechám rozležet hodinu a víc v chladu, na vále prohnětu, vyválím silnější - 5 mm plát. Vykrajuji tvary, peču na pečicím…
Do mísy dáme 4 vrchovaté pol. lžíce HRAŠKY, špetka soli, 1 vejce, 4 lžíce vody. Rukou vypracujeme kašovité těsto. Hovězí vývar přivedeme k varu, vsypeme zeleninu. Po…
Cibule oloupeme, nasekáme na drobno a necháme zesklovatět. Zaprášíme paprikou, přidáme drcený kmín, prolisujeme česnek, přidáme nakrájenou feferonku a necháme chvilku…
Do pekárny naliji tekuté suroviny, zasypu sypkými a zapnu pekárnu na program "Těsto", nebo zadělám klasicky v míse ručně. Plech na kuře (32x20cm) lehce vymáznu řepkovým…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Exotická ingredience jménem fazole tonka: Při zpracování zastudena chutnají po medu, za tepla připomínají vanilku
Dirty Martini Pasta: Těstoviny s chutí slavného drinku vás dostanou kombinací slaných oliv, voňavého citronu a výrazné gorgonzoly
Herce Lukáše Hejlíka žena doma k vaření moc nepouští, ale dokonalé italské dýňové rizoto má „povoleno“