Domácí hamburger s chedarem
Recept ještě nebyl hodnocenHamburgery jsou dnes velmi oblíbeným pokrmem nejen na běžnou večeři, ale třeba i na pohoštění při oslavách či letních venkovních posezení. Jednoduchá příprava a skvělá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hamburgery jsou dnes velmi oblíbeným pokrmem nejen na běžnou večeři, ale třeba i na pohoštění při oslavách či letních venkovních posezení. Jednoduchá příprava a skvělá…
Z mletého masa, strouhanky, petrželky vypracujeme hmotu, kterou osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme karbanátky. Na pánvi zpěníme máslo, na kterém karbanátky z obou…
1. Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den je uvaříme podle návodu do měkka. 2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a maso. Orestujeme dohněda, asi 5 minut,…
1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po…
Smícháme mleté maso s najemno nakrájenou cibulí, hořčicí, prolisovaným česnekem, trochou pepře, trochou sladké mleté papriky, majoránkou, libečkem, vejci, strouhaným…
Nakrájíme žampiony, cibuli najemno a také jarní cibulku - bílou část i nať. Na rozpuštěném másle restujeme doměkka (cibule nesmí zhnědnout, ale musí změknout). Přidáme…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Nejprve si připravíme masovou směs: mleté hovězí orestujeme na cibulce a oleji, až se maso zatáhne přidáme rajčata a rajčatové pyré, koření a sůl a dusíme cca půl hodiny…
Mleté maso opečeme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme ještě asi 5 minut.Poté zalijeme rajčatovou šťávou, osolíme a okořeníme chilli a pepřem…
Šalotku nakrájíme nadrobno a na másle ji krátce orestujeme. Česnek prolisujeme.Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, orestovanou šalotku, prolisovaný česnek a…
Do hladké mouky přidáme droždí a zamícháme. Přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto, nesmí se lepit. Necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu.Když těsto vykyne…
Masová směs:Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu.K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut.Přidáme…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na menší kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.Na lžíci oleje, nejlépe na wok…
Nakrájíme slaninu na kostičky a osmažíme do křupava. Slaninu dáme na papírové ubrousky a tuk vylijeme. Dáme smažit hovězí mleté a až pustí šťávu, přidáme cibuli a…
Do panve dame olej, rozpalime, dame cibuli na kosticky, michame asi 5 min. Pak pridame cesnek na platky, kosticky papriky, chilli, sl.papriku, kmin. Michame 5 min ,aby…
Pohanka je velmi zdravá potravina. Můžeme ji například přidat do sekané, kterou ochutíme kořením a jarní cibulkou. Sekaná chutná skvěle a je šťavnatá. Podávat ji můžeme…
Ve woku rozpalte ghee nebo olej a když je horký, nasypte tam celý římský kmín a nechejte pobublat. Poté přidejte cibuli a sůl. Smažte dokud nezačne cibule hnědnout.…
Ve větším rozpáleném hrnci orestujeme maso, cca 5-10 minut a rozdrobíme ho na menší kousky.Přidáme rajčata, vývar, koření a rozmícháme. Vložíme špagety a ujistíme se, že…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a už neproplachujeme, pouze lehce osušíme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova…
Žampiony oloupeme, vyndáme nožičky, vydlabeme léta a dáme je do misky. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s na drobno nakrájenou slaninou. Pak smícháme s…
Mleté maso připravíme do mísy a přidáme do něj na menší kousky nakrájené kuřecí, slaninu.Pakv misce rozmícháme 1 tekutou šlehačku s maizenou, vajíčky, vším kořením, vše…
1. Na pánvi orestujeme hovězí maso, vyndáme ho do mísy a slijeme přebytečný tuk. 2. Na stejné pánvi osmažíme slaninu dozlatova, dáme na talíř, slijeme tuk, ale necháme…
Cibuli rozkrojíme podélně a nakrájíme na plátky. Na pánvi na olivovém oleji smažíme cibulku až zesklovatí, poté přidáme mleté maso a dobře mícháme, aby se maso co…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat
Patero zaručených triků, jak připravit nejlahodnější sametovou bramborovou kaši
Před odletem na dovolenou se vyhněte kávě, smaženému jídlu, česneku i jablkům, radí odborníci