Salát s hruškou a Hermelínem
Recept ještě nebyl hodnocenRukolu opláchneme a necháme okapat, brusinky propláchneme horkou vodou, pak studenou a necháme okapat.Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky nebo kostičky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rukolu opláchneme a necháme okapat, brusinky propláchneme horkou vodou, pak studenou a necháme okapat.Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky nebo kostičky.…
Piškoty namažeme vybranou surovinou, vrstvou asi 2 mm a slepíme k sobě. Připravíme sirup, pokud je hustý, můžeme ho lehce zředit vodou.Do další misky připravíme…
Celou směs připravíme den předem, jelikož chia semínka musí bobtnat několik hodin. Nejlepší je to připravit večer a ráno máte snídani.Smícháme chia semínka, sirup či med…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky.Těsto nalijeme na plech (nebo…
Ořechy namočím den předem do vody, aby změkly. Mandle rozmixuji na moučku, přidám datle a mixuji, aby se vytvořilo lepkavé těsto. Korpus namačkám do dortové formy…
Ořechy namočím den předem do vody, aby změkly. Mandle rozmixuji na moučku, přidám datle a mixuji, aby se vytvořilo lepkavé těsto. Korpus namačkám do dortové formy…
Do hlubší pánve nasypte amarant a nasucho opékejte cca 5 minut. Po chvilce by Vám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn. Do pánve přilijte trošku vody…
V kastrůlku promíchejte tsampu s rostlinným mlékem, přidejte lžíci másla, skořici a přiveďte směs k varu. Poté hned odstavte a nechte kaši dojít.Mezitím nachystejte…
Troubu předehřejeme na 200st. Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále…
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1.5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut…
V hrnci si zahřejte smetanu. Jakmile přijde k varu, hrnec odstavte a vsypte do smetany nalámanou čokoládu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Poté…
Chcete si zahřešit dobrou sušenkou ke kávě nebo čaji? A chcete hřešit přece jen o něco zdravěji? Připravte si kokosovo-ovesné sušenky podle našeho receptu. S minimálním…
Maliny umyjeme, dáme do hrnce s vodou a necháme 5–10 minut povařit.Vychladlou malinovou hmotu smícháme s cukrem na přípravu sirupu a necháme přes noc v chladu.Šťávu…
Máslo necháme v pokojové teplotě změknout. Vyšleháme ho do pěny spolu se žloutky a cukrem.Přidáme citronovou kůru, mouku střídavě s mlékem a nakonec vyšlehaný sníh z…
Na pánvi si opražíme šálek ovesných vloček, hrst lískových ořechů, hrst kešu ořechů, půl hrsti mandlí a směs různých semínek. Asi po dvou minutách vypneme plotnu a…
Tvaroh smíchejte s mlékem, přidejte sladidla, pudinkový prášek, lžičku prášku do pečiva a rum.Formu vyložte pečícím papírem a do ní nalijte těsto. Zasypte ovocem a…
V kastrůlku smícháme mléko, krupičku a semínka. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 2 minuty, dosladíme a osolíme. Je-li kaše moc hustá, trochu ji naředíme…
Propláchnutou rýži dáme vařit s mlékem, špetkou soli a vanilkovým luskem. Když je rýže dostatečně měkká, vyjmeme lusk a do rýže vmícháme plátek másla, med podle chuti.Na…
Upečeme korpus,necháme vychladnout.. Vykrojíme 3 kruhy,se kterých uděláme vázičku a zbytek :300 g ponecháme na lízátka Kruhy slepíme marmeládou,či libovolným krémem…
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.V jiné míse promíchejte mléko, olej a sirup.Sypkou směs smíchejte s tekutou směsí. Nakonec vmíchejte…
Máslo rozehřejeme, sušenky rozdrtíme a společně promícháme. Směsí pokryjeme dno dortové formy a dáme asi tak na 10 minut zapéct do trouby (160°C).Vejce prošleháme s…
Kuřecí křídla rozdělíme v kloubu, očistíme a osušíme papírovou utěrkou. V uzavíratelné misce je promícháme ve směsi soli, pepře a zázvoru, uzavřeme a dáme 30 minut…
Překvapte rodinu nebo své přátele nádherně nazdobeným svěžím citronovým krémem ochuceným vaječným koňakem. Jeho chuť skvěle doplňuje sladký ovocný sirup a jemná zakysaná…
Původem americký dezert se těší velké oblibě po celém světě. Připravte si jeho nepečenou verzi ve skleničce Jeho základem jsou sušenky s lahodným tvarohovým krémem a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Vláčná a křupavá pizza jako z pizzerie: Připravit těsto je snadné i pro kuchařského začátečníka, při pečení je nejdůležitější správná teplota
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Beskydský paličák má říz, rozplakal i televizní redaktorku, říká o unikátním česneku jeho pěstitel Václav Martynek