Majolkové housky neboli pletýnky
Recept ještě nebyl hodnocenPropadnout výrobě domácího pečiva je tak snadné. Stačí to jednou vyzkoušet, a jakmile se po bytě rozline ta omamná vůně, budete ztraceni. Zkuste třeba tyto majolkové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Propadnout výrobě domácího pečiva je tak snadné. Stačí to jednou vyzkoušet, a jakmile se po bytě rozline ta omamná vůně, budete ztraceni. Zkuste třeba tyto majolkové…
Vše pokrájíme na tenké plátky a usušíme. Pak pomeleme a plníme do mlýnku na koření. Může se přidat cokoliv, kdo co má rád. Jakkoliv se můžou ingredience proměnit a…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které vyškrábneme do olivovým olejem vytřené mísy a necháme asi 45 minut kynout. Pak těsto…
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou.Maso následně…
Nejprve si uděláme kvásek: 1 šálek vlažného mléka, přidáme rozdrobené kvasnice, 1 lžíci polohrubé mouky a jednu lžičku cukr krupice. Dáme na teplé místo a čekáme dokud…
Maso z kančího krku nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a bohatě vetřeme do masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24…
Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme…
Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další…
Tymián je vynikajícím kořením do omáček, krémových polévek, zeleninových salátů, k pečeným bramborám, do houbových směsí, do chlebového těsta i na pizzu. S bramborami a…
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na větší hranolky. Dáme vařit osolenou vodu a do vroucí vhodíme mrkev i celer. Přidáme pár kapek z citronu a vaříme cca minutku. Po té…
Z mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Potom všechny suroviny pořádně promícháme a necháme na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto nakrájíme…
Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinu kynout.Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone…
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme.Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i…
Z vlažného piva a droždí si uděláme kvásek.V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme těsto. Já musela přidat o trochu piva a…
brownies: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby papír na protilehlých stranách přesahoval.…
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…
Steaky z tuňáka lehce opláchneme, osušíme, osolíme hrubou solí a opepříme hrubě drceným pepřem z obou stran. Poté je potřeme olivovým olejem a necháme aspoň 30 minut…
Těsto jsem si rozdělila na dva díly a vyválela na pomoučněné podložce do (pokud možno) obdélníku.Prosciutto jsem dala jako první. Přidala jsem řádně vymačkané zelí (a…
Mouku smísíme ve větší míse se solí a droždím, vlijeme vodu a dobře promícháme. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a uložíme na 12 hodin na teplé místo. Po 12hod. těsto…
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Osolíme hrubou solí, kmínem, hustě zasypeme pokrájenou cibulí s utřeným česnekem, přidáme natrhanou majoránku a petrželku. Zakapeme…
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a zpracujeme. Těsto rozdělíme na 14- 16 kousků a z každého kousku si vyválíme tři válečky, které…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Jak na fantastické červené zelí ke svatoštěpánské kachně? Skvělou chuť zajistí jablka a svařené víno
Čím spolehlivě zahnat žízeň? Čistou vodu můžete vyměnit za odtučněné mléko nebo ovocný koktejl. Pomůže i kokos
Princ William musí posilovat nervy. Vejce a toust ráno, vydatné mac ´n´ cheese nebo oblíbený čokoládový dort jsou to pravé