Výborný drobenkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenUtřeme tuk s cukrem a postupně zašleháme žloutky a vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva a nakonec po částech opatrně ušlehaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Utřeme tuk s cukrem a postupně zašleháme žloutky a vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva a nakonec po částech opatrně ušlehaný…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, pak vmícháme mouku s kypřícím práškem a zředíme kefírem.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe nakrájenými a…
Moučníky s ovocem patří mezi nejoblíbenější. Tento koláč navíc patří mezi velmi jednoduché na přípravu a zvládne ho i naprostý začátečník. Kombinace švestek a sladké…
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).Povrch poklademe vypeckovaným…
Uvařte si toto klasické, oblíbené české jídlo. Ovocné knedlíky spojují dvě výborné věci - tvaroh a čerstvé sezónní ovoce. Připravíte je snadno z několika surovin a během…
Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte. Přidejte mouku, cukr, skořici…
Mák a švestky jsou dokonalá kombinace. V létě přidejte kopeček zmrzliny, na podzim pak dochuťte špetkou skořice. Jeho příprava je nenáročná, peče se jen chviličku a…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh.Mouku, cukr a prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme.Přidáme žloutky, olej, citronovou šťávu, mléko…
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to…
Závin z listového těsta s makovo-šveskovou náplní je chvilkovou záležitostí. Odpadá vaření máku, ten se spaří ve vypečené šťávě ze švestek při pečení. Zde si opravdu…
Do mísy vsypeme prosátou mouku smíchanou se solí. Doprostřed uděláme důlek a vsypeme do něj droždí, které trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a necháme…
Z uvedených přísad rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.Ze švestek vyjmeme pecky, švestky překrojíme na čtvrtiny. Žloutky, cukr…
Ovocné knedlíky můžeme udělat z mnoha různých druhů těst. Jestli jste fandové toho odpalovaného, máme pro vás tento recept. Do jednotlivých dílků těsta zabalte šťavnatou…
Ve velké míse smícháme droždí, cukry, mouky a sůl. Rostlinné máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Počkáme, dokud směs nevychladne cca na 37°C a poté jí vlijeme do…
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. A co teprve ty tvarohové s ovocem, zalité máslem. To je teprve symfonie chutí! Připravte si je i Vy.…
Tenká vrstva těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte i vy. Na…
Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a nechte 10 minut odstát…
Zapneme troubu na 170°C a plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Nejprve uděláme drobenku. Do misky dáme mouku, cukry, nastrouháme tuhé máslo, vypracujeme…
Suroviny na těsto smícháme v řidší těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto poklademe ovocem nebo potřeme náplní, posypeme drobenkou a upečeme.
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky…
Z osoleného mléka a krupičky uvaříme kaši. Ještě teplou vyklopíme na vál a přidáme vajíčko a mouku.Zaděláme těsto, je krásně vláčné. Uždibujeme kousky, utvoříme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Cmunda po Kaplicku: Jihočeský bramborák s uzeným je voňavá, křupavá a šťavnatá dobrota, kterou připravíte za chvilku
Oběd na neděli: Kuře na paprice se zakysanou smetanou a maďarskými nočky vás nadchne!
Skladatel Beethoven musel mít kávu přesně ze šedesáti zrn a nikdy neodolal pečeným ptákům s hroznovou nádivkou na jalovci