Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché a nenáročné. Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd, a to Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduché a nenáročné. Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd, a to Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí…
Knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. A co teprve ty tvarohové s ovocem, zalité máslem. To je teprve symfonie chutí! Připravte si je i Vy.…
Uděláme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme 60 g cukru, sůl, žloutek a tuk a vše nakonec zalijeme mlékem rozmíchaným s droždím. Vypracujeme těsto, které necháme půl…
Začneme náplněmi: mák krátce povaříme v mléce s cukrem, přidáme nastrouhanou kůru a necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a pudinkovým…
Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme. Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat. …
Uvařené horké brambory rychle oloupeme, dáme na vál, válečkem rozmačkáme, zasypeme krupici a moukou, přidáme sůl, máslo a vejce, a vypracujeme rychle hladké těsto. Na…
Hrnek cukru (krupice) a vajíčka vyšleháme do pěny. Pak pomalu přidáme mouku, olej, vlahé mléko, vanilkový cukr a nakonec prášek do pečiva. Dobře všechno promícháme a…
Všechny ingredience na těsto dáme postupně do mísy a umícháme hladké těsto. Kulatou koláčovou formu lehce vymažeme máslem a rozetřeme do ní těsto. Švestky rozpůlíme,…
V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience. Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme. Vylijeme na…
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Nejprve jsem připravila drobenku. Do mísy jsem nasypala mouku, třtinový cukr, přidala změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny jsem prsty propracovala a hotovou drobenku…
Mák a švestky jsou dokonalá kombinace. V létě přidejte kopeček zmrzliny, na podzim pak dochuťte špetkou skořice. Jeho příprava je nenáročná, peče se jen chviličku a…
Nejprve jsem uvařila puding. Do hrnce jsem nalila větší část mléka a ve zbylém mléku jsem rozmíchala oba vanilkové pudingy a krupicový cukr. Do hotového pudingu jsem…
V zadělávací míse so připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a…
Suroviny na těsto smícháme dohromady, chvilku hněteme, abychom těsto provzdušnili a necháme chvilku odstát (nemusíme nechat dlouho kynout). Mezitím očistíme a nakrájíme…
Postup na drobenku: všechny suroviny smícháme dohromady, a utvoříme drobenku, která musí zůstat sypká. Těsto: nejdříve připravíme kvásek - do misky rozdrobíme droždí…
V tomto bezlepkovém koláči mouku zastupuje mák, proto jako ovoce jsou nejvhodnější švestky, které se k máku velice dobře chuťově hodí. Mouka je v drobence nahrazena…
Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet.Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout. Krkovici…
Suroviny smícháme v hladké těsto, aby se nelepilo. Nakrájíme, doprostřed dáme švestky a utvoříme knedlík. Vložíme do vroucí vody, vaříme 7-10 minut. Podáváme s cukrem a…
Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek…
Mletý mák vsypeme do 100 ml horkého mléka a za stálého promíchávání chvíli povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout.Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a…
Výborná podzimní marmeláda z úrody švestek. Švestky pomeleme a vaříme spolu s cukrem a kořením, jako je skořice a badyán, protože přesně to ke švestkám dokonale sedí.…
Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.Potom přidáme zbylý cukr, vejce rozšlehané v mléce, …
Suroviny na těsto smícháme v řidší těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto poklademe ovocem nebo potřeme náplní, posypeme drobenkou a upečeme.
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Domácí antibiotika podle našich babiček: Cibule a křen vás zachrání při rýmě i kašli
Dokonale zlatá a zdravá pokožka: Potraviny, které vám zaručí krásné i bezpečné opálení
Gravlax z lososa podle Gordona Ramsayho zvládnete snadno i doma. Skvěle ochutí a ozdobí silvestrovské chlebíčky