Náhražka - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Vajahit je výrobek na bázi sójové bílkoviny, škrobu, syrovátky a kukuřičné mouky. Má dobrou pojivost a žlutavou barvu. Při běžném kuchyňském zpracování zcela nahradí vejce. Obsahuje minimální množství cholesterolu, proto je vhodný pro antisklerotickou dietu, a navíc snižuje energetickou hodnotu jídel. Jeho výhodou je, že nehrozí riziko salmonelózy, je vhodný na cestování, nemůže se rozbít jako vejce.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Cikorku znaly a oblíbily si už naše babičky a prababičky. Jedná se o pražený kořen čekanky, která se používala jako náhražka kávy. Připraví se vsypáním do vroucí vody, ihned poté se nádoba odstaví a již se déle nevaří. Po přecedění můžeme nápoj dolít mlékem a osladit. Neobsahuje kofein, proto je vhodný pro děti a všechny ostatní, kdo klasickou kávu nemohou nebo nechtějí pít.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 14 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak na makovky, které vydrží dlouho vláčné? V tomto receptu mi skvěle funguje obyčejné podmáslí
Sytá zeleninová polévka s ovesnými vločkami: Důležité je vločky předem opražit a přidat hodně česneku, vůni dodá majoránka
Dobrota z jednoho pekáčku: Květákový nákyp s těstovinami a kuřecím masem je ideálním jídlem pro celou rodinu