Připravujete dýni na Halloween? Vyzkoušejte 5 vychytávek pro usnadnění práce
Světélkující dýňové strašidýlko zdobí od října do listopadu nejedny vchodové dveře. Pro někoho to může být kýč, pro jiného nápadité prosvětlení sychravých a potemnělých dnů. Tentokrát vám poradíme, jak postupovat při dlabání dýně a jaké vychytávky využít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduché vychytávky při dlabání dýně
Máme pro vás několik tipů, které by se vám mohly při práci s dýní hodit:
- Vykrajování obrazců si usnadníte pomocí vykrajovátek na cukroví, díky nimž můžete vytvořit oči ve tvaru kytiček, hvězdiček nebo jiných tvarů.
- Pokud si netroufáte vyřezat otvory na oči, pusu a nos od oka, vezměte si na pomoc fixu nebo vidličku a vyznačte si předlohu.
- Složitější obrazec vytiskněte na papír, na vydlabanou dýni ho přilepte pomocí lepicí pásky a vše dohromady obalte potravinářskou fólií. Obrázek poté řezejte pouze na povrchu a po odlepení papíru řezy dokončete.
- Aby vám dýně vydržela co nejdéle, namažte všechny vyřezané otvory vazelínou. I tak ale počítejte s tím, že dýňové světýlko vydrží zhruba týden.
- Do dýně doporučujeme použít svíčku na baterky, nevydává tolik tepla a dýně bude trvanlivější.
Pokud v chladných dnech dáváte přednost teplé polévce před výrobou dekorací, vyzkoušejte podle našeho videoreceptu polévku z dýně hokkaido. Jistě si na ní pochutnáte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
6 tipů, jak vylepšit dýňovou polévku: Podle tohoto receptu bude její chuť naprosto famózní
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře