Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
5. 8. 2022 Ostatní
Před námi je největší vinařský festival v metropoli zaměřený na autentická vína ze střední Evropy. Devátý ročník festivalu Praha pije víno se uskuteční pátek 12. a v sobotu 13. srpna 2022 v prostorách Novoměstské radnice na Karlově náměstí v Praze. Těšit se můžete na elitní česká, slovenská, maďarská, rakouská a mnohá další vína od evropských vinařů.
Autentická vína bez tvrdé chemie
Festival Praha pije víno patří mezi největší vinařské akce v ČR. Za posledních devět let jej navštívilo už více než deset tisíc lidí. Festival je jedinečným setkáním vinařů z regionů bývalé Habsburské monarchie a navazuje na podobné přehlídky vín konané do začátku první světové války.
Festival se zaměřuje na prezentaci tzv. autentických vín, která jsou připravována s maximálním respektem k životnímu prostředí s vyloučením tvrdé chemie.
Letošní ročník se koná jen pár dní po svátku svatého Vavřince (10. srpna), se kterým je spjata jedna pranostika, která se týká vína. A sice: Když o svatém Vavřinci slunce svítí, budem dobré víno míti. Slunce si v současné době užíváme dosytosti, je tedy nabíledni, že se dočkáme dobrého vína! On je totiž svatý Vavřinec patron vinařů, tak to musí vědět nejlépe.
Na letošní svátek vína se sjede do metropole na 60 vinařů z Česka, Slovenska, Rakouska, Slovinska, Maďarska, Itálie, ale k ochutnání budou i vína z USA či Francie.
Mohlo by vás zajímat
Lístky na festival Praha pije víno
A jak je to s lístky a termínem festivalu? Jak informují organizátoři na oficiálním webu akce Praha pije víno, pátek 12. srpna je vyhrazen především pro profesionály a milovníky vín, kteří chtějí větší komfort: páteční lístek pořídíte za 990 Kč a počet vstupenek je omezen na 200.
Hlavním festivalovým dnem je sobota 13. srpna a cena vstupenky, která zahrnuje neomezenou konzumaci a skleničku je 890 Kč. Na zdraví!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 10 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 13 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 14 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Boršč se připravuje na více způsobů. Výtečně chutná bez masa, s masem nebo s fazolemi