5 způsobů, kterými nám ovoce pomáhá zhubnout
15. 9. 2016 Životní styl
Věděli jste, že přidáním ovoce do svého jídelníčku můžete snáze a rychleji zhubnout? Ovoce je totiž bohaté na důležité vitamíny a minerály, které tělo potřebuje, aby správně fungovalo. Ovoce navíc obsahuje sacharidy, které tělu dodávají potřebnou energii, a zároveň se se vyznačuje nízkým obsahem kalorií. Tak vyměňte všechny zázračné koktejly a tabletky na hubnutí za fantasticky chutné ovoce a bude vám lépe po všech stránkách.
Ovoce pomáhá spalovat tuk
Některé druhy ovoce napomáhají spalovat tuk, což je hlavním cílem každé redukční diety nebo cvičení. Z tohoto hlediska je nejlepší volbou grapefruit, který urychluje metabolismus, stabilizuje hladinu glukózy v krvi a spaluje tuk. Podobně účinný je také citron, který má mimořádné detoxikační účinky – dejte si dvě sklenice citronové vody každý den a cíl vašeho hubnutí se dostaví o to rychleji.
Ovoce je nízkokalorické
Ovoce nejen skvěle chutná, ale navíc má v porovnání s jinými potravinami málo kalorií. K tomu je však velmi bohaté na vlákninu, která Vám dodá pocit sytosti na dlouhou dobu. Při redukční dietě jsou obzvláště vhodné druhy s vyšším obsahem vody, které tělo skvěle hydratují.
Ovoce jako pohonná hmota
Ovoce si můžete bez starostí dopřát před i po cvičení. Jde o to, že ovoce je zdrojem glukózy, která zvýší vaši energetickou hladinu a vy se tak budete moci do cvičení pustit s plnou vervou. Glukóza po tréninku také napomáhá svalům rychleji se zregenerovat. Váš sportovní výkon zlepší zejména banány, borůvky, hrozny či hrušky.
Ovoce snižuje nadýmání
Trápí Vás pocit těžkosti po jídle a nadýmání? Sáhněte po ovoci, které má močopudné vlastnosti. Díky citrusům, melounům či ananasu se budete i po jídle cítit lehce.
Ovoce jako zdravá svačina
Žijete rušným životem a tak je pro Vás těžké kontrolovat, co jíte? Pokud nemáte čas připravovat si zdravé saláty, koktejly a smoothie, sáhněte po ovoci, které je za každých okolností chutnou, zdravou a dietní svačinkou.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Ačokča je nenáročná popínavá zelenina. Poradíme, jak ji pěstovat a zpracovat její plody
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených jídel s jogurtem. Jak je připravit co nejchutněji
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum