Vzpomínky na 20 jídel ze školní jídelny: Proč nechceme nebo nemůžeme zapomenout?
Školní jídelna byla v minulosti místem, které sloužilo ke společnému stravování žáků, učitelů a zaměstnanců školy. Nároky na stravu nebyly vysoké, záleželo na tom, kolik peněz dostala škola na stravné od státu a od rodičů.
Školní jídelna byla pro mnoho dětí noční můrou, která přetrvala až do jejich dospělosti. Pro jiné děti byla naopak oblíbeným místem, kde se dobře najedly. Většina dospělých má trvalé vzpomínky na pokrmy, které se v té době vařily.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Krupicová kaše z rýžové krupičky – bez lepku, mléka a vajec
- Rajská omáčka báby Valerie
- Zemlbába - žemlovka
- Rizoto z jednoho hrnce
- Nudle s mákem II
- Zapečené filé na česneku
- Buchtičky s krémem
- Koprová omáčka podle pana Šroubka
- Mléková polévka
- Odlehčená sekaná
- České buchty s povidly
- Hrachová kaše s mrkví a libečkem
- Hrstková polévka
- Citrónový rýžový nákyp
- Vepřové na česneku se špenátem 1
- Ledvinky dušené
- Fazolky na smetaně s kuřecím masem
- Bramborové šišky / noky s ořechovou strouhankou
- Vepřové plíčky na smetaně
- Zadělávaná mrkev
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 15 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Chalupářské fazolky podle Mirka Donutila: Pikantní dobrota s vepřovým masem je do pár minut na stole a přípravu zvládne každý
Hráškový krém: Klasiku školních jídelen připravíte snadno, stačí 3 hlavní suroviny a vylepšovat můžete už podle vlastní chuti
Český král Karel IV. pořádal velkolepé hostiny, ale nejvíc si stejně pochutnal na obyčejném chlebu s máslem
Komentáře