Poslední diskuze
„Přání a gratulace“ magdalenka, před 23 minutami
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 52 minutami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Šokujúca správa. Pokoj jej duši.“ magdalenka, před 17 minutami
„mika59: Je mi to moc líto, Laďka byla moc fajn holka -…“ Nadja, před 17 minutami
„Pěkný podvečer , dnes jsem udělala koprovou omáčku s…“ MarcelaPa, před 45 minutami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Výtečné hospodské pepřenky: Recept na pikantní rybí chuťovku se zeleninou a pepřem zvládnete levou zadní
Černají, šednou nebo hnědnou vám rajčata? Asi jim chybí vápník! Pomůže postřik z mléka nebo speciální prostředky
Co dělat v karanténě? Naložte si hermelíny! Jak na to, aby chutnaly jako z vaší oblíbené hospody?
4. 4. 2016 12:39
4. 4. 2016 12:34
4. 4. 2016 08:11
4. 4. 2016 08:07
1. 4. 2016 09:59
31. 3. 2016 11:12
31. 3. 2016 10:23
31. 3. 2016 09:27
14. 1. 2016 23:44
7. 1. 2016 22:24
Vážený pane,či paní Tejaja,
ne, nedělám si reklamu, ale když narazím na příspěvek, který tvrdí o smaltovaném litinovém nádobí zn.Smalt něco,co se zjevně nezakládá na pravdě, tak se snad mám právo ohradit a vysvětlit, že jde s nejvyšší pravděpodobností o záměnu značek, na tom snad není nic špatného, nebo ano?
Osobně se domnívám,že nádobí, o kterém psal pan Vítek,je právě to, které je opatřené jen tenkostěnným smaltem,které je sem tam potřeba občas naolejovat. Alespoň nám to,říkají zákazníci. Značky,o které jde, raději nejmenuji, aby mi zase nebylo podsouváno,že tu vařím nějakou firemní polívku.
Tak se tu mějte....
7. 1. 2016 09:13
7. 1. 2016 09:02
Ono totiž, je fajn si kupovat příběh a tradice a rukodělná výroba a ' švédská ruda ' jistě něco do sebe má. Jestli se ale někdo z jakéhokoliv důvodu snaží´budit dojem, že si člověk kupuje např. U značky Lodge kvalitativně jiný výrobek, či dokonce zdravotně závadný výrobek, pak by měl umět svoje tvrzení dokázat. Což samozřejmě neumí.
PS: nemám nic proti společnosti SKEPPSHULT, kterou svými žvásty tento člověk tak maximálně poškozuje. Ale u této značky platíte za příběh, ne za jakoukoliv přidanou kvalitu. Pokud chce člověk jménem PETAN dokázat opak, ať se klidné realizuje.
Mimochodem, existuje jeśté výrobce, který ude nebyl zmíněn, LAVA METAL. Relativně nová značka litinového nádobí z Turecka, je to ten smaltovaný typ ( ale tenkovrstvý smalt, jako např Staub ). V podstatě je to kopie Staubu, ale za poloviční cenu...
Takźe, chápu, že je fajn si vybrat přesně to, co člověk chce. Strašení čínou do toho uplně nepatří ...
6. 1. 2016 20:51
jsem si téměř jistá, že máte doma nádobí jiné značky než Smalt. Našim zákazníkům totiž rozhodně netvrdíme, že smalt je nepřilnavý a už vůbec jim nedoporučujeme, aby jeho povrch konzervovali olejem!
Toto doporučení dávají výrobci tzv. "černého litinového nádobí", které má bez občasného naolejování jako každé jiné železo tendence k rezavění.
Pokud si koupíte levnější a tudíž méně kvalitní litinové nádobí, hrozí dokonce i nebezpečí, že se mohou z litiny začít uvolňovat do jídla i různé cizorodéwww.smalt.eu látky.
U litinového nádobí Smalt tyto problémy řešit nemusíte, protože u něj je kovový podklad chráněn několika vypálenými vrstvami smaltu. Speciální bílý potravinářský smalt, kterým jsou ošetřeny vnitřky nádob, navíc splňuje nejpřísnější zdravotní kriteria.
Nádobí se myje celkem snadno, snese i zátěž myčky. Většina našich zákazníků ho používá mnoho let.V případě objeví - li se na něm skvrny po větších připáleninách masa,stačí ho nechat odmočit a pak umýt běžným způsobem. S reklamacemi,které by odpovídaly Vámi popsanému nedostatku, se nesetkáváme. Pokud byste ovšem měl prokazatelně u nás zakoupený výrobek, jsme připraveni Váš případ řešit k Vaší plné spokojenosti.
s úctou
PhDr. Eva Dosedělová
Smalt. s.r.o.
Osek u Komárova
Více se dozvíte na www.smalt.eu
zmeseny_pekac.jpg
5. 1. 2016 14:04
2. 1. 2016 17:26
stal jsem se vlastnikem litinoveho hrnce se smaltovym povrchem. Pred prvnim pouziti jsem ho dle navodu "namastil", po pouziti bez saponatu omyl. Nyni po ctvrtem pouziti se na dne utvorila "mapa" od peceneho masa. Nejde odstranit, ani kdyz pouziji hrubsi silu (coz se mi nechce vubec praktikovat). Znamky pouzivani jsem cekal, ale ne takto brzy. Navic dle zkusenosti ostatnich by povrch mel byt prakticky neprilnavy, coz se zatim take nedostavilo.
Dekuji za vase nazory.
Vitek
Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další