Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangasius - co vy na to ?

Naprosto souhlasím s miszou i maris. Je mi skoro 50 let a myslím, ať už je to jakkoliv, že už mi toho mnoho ublížit nemůže. Kdysi byl normální hnůj, začalo se práškovat. Dnes se vrací k hnoji a ejhle!!! Jsou to BIO výrobky! Vždycky se najde něco, co by lidé měli a neměli kupovat, podle toho, co trh potřebuje prodat. Hnusí se mi křehčené výrobky, protože tomu fakt věřím, že obsahují spoustu vody a ty zákazníku plať i za tu vodu a za sračku, která vznikne tepelnou úpravou..:-//

Toto koluje na internetu už docela dlouho a tady je vyjádření Státní veterinární správy ;-)http://www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/...

Nadjo, pangas nám chutná. Beru ho jako jednu z nejlepších ryb. Nenechala bych se odradit nějakým e-mailem. Jíme co nám chutná. Třeba náš kapřík. Španělé by ho v životě nedali do úst (švagr tam žije 8 let a jak se zmínil o kaprovi tak jeho španělští kolegové převalovali oči). A jak nám Čechům chutná. ;-)

Dostala jsem mail,jehož obsah vám posílám k vyjádření. Máme pangase rádi a ráda bych znala vaše názory.
:-((:-//:-(:-S
Pangasius - co vy na to ?
Datum: 20.11.2009 – 20:38:14
Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá.
Jako každá sumcovitá ryba trpí tzv.kožovcem, kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně karcinogenní.
Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země.
Každý by měl toto riziko zvážit. Naše ryby jsou kvalitní a dobré.
Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekkongu, což znamená:
1) Má méně jodu, protože je sladkovodní
2) Mekkong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu.
To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ní amíci naházeli ve válce s Vietnamem
a také do které tečou špíny z továren co jich jenom ve Vietnamu je.
3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl planety.
NEBRAT.
Lidi proboha proberte se.
Ve všech článcích se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak je mořská. Prd a bobek.
Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo Mekkongu, v teplé vodě hodně rychle dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena, je vietnamským tajemstvím.
Opravdu není cítit po rybách - není, protože je napraná vodou (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50%vody). Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno rozmražením -čerstvý pangas se sem vůbec nedodává. A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz a z Vietnamu je cesta dlouhá. A proto vezměte rozum do hrsti a kupte si našeho kapra.
Dobrou chuť.
Lidi koukněte na tuto stránku:
www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pang
as-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
jsem zvědav, jestli Vám ještě bude chutnat!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více