Den grilovaných kuřat
Kuřecí maso je velmi populární. Je jemné, dietní, rychle hotové a dokonale doplní mnoho jídel. Důležité je poznamenat, že i přes nízký obsah tuku je… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso je velmi populární. Je jemné, dietní, rychle hotové a dokonale doplní mnoho jídel. Důležité je poznamenat, že i přes nízký obsah tuku je… Číst dál
Zdá se vám pivo příliš hořké, víno příliš opojné a limonáda nadmíru sladká? Zkuste cider. Jde vlastně o něco jako jablečné víno, jen s nižším… Číst dál
Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál
Vejce, jak jej máme rádi, je specifický útvar složený ze žloutku, bílku a skořápky. Skořápka musí být tak silná, aby udržela ptáka, který má vysedět… Číst dál
Šumivé nápoje jsou nápoje sycené plynem. Pokud se jedná o nealkoholické nápoje, nejtypičtějším plynem je oxid uhličitý. Pokud se budeme bavit o… Číst dál
Sýr je mléčný výrobek, který se připravuje srážením převážně pasterizovaného mléka. Nejčastějším mlékem je mléko kravské, ale známe i sýry z ovčího… Číst dál
Kečup je hustá omáčka z rajčat a používá se jako dochucovadlo. Bohužel se na trhu můžeme setkat s nekvalitními rajčaty a náhražkami rajčat za mrkve,… Číst dál
Perník je oblíbené cukroví složené převážně z mouky, cukru, vejce, medu a koření, které dává perníku charakteristickou chuť i výdrž, perníčky vám… Číst dál
Zmrzlina je mražený výrobek z mléka či smetany, vajec a cukru. Další přísady jsou pak charakteristické pro danou chuť zmrzliny. Asi se nikdo nebude… Číst dál
Za organizací Světového dne ginu stojí Emma Stokes, známá jako Gin Monkey. Idea tohoto dne je jednoduchá: dát po celém světě dohromady co nejvíce… Číst dál
Rebarbora je latinské označení rostliny s názvem reveň, které se ujalo a běžně se používá v zahradnické i kuchařské řeči. Je to až 2 metry vysoká… Číst dál
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Bílé nebo červené zelí? České či moravské? Vyznejte se v naší nejoblíbenější příloze!
Z jednoho pekáčku: Tahle jídla jsou skoro bez práce. Dáte si kuře s rýží nebo hovězí s nudlemi?
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání