Den čokoládové zmrzliny
Národní den
7. června je už zpravidla teplo a ve vzduchu je cítit léto. Nejlepší čas na oslavu dne čokoládové zmrzliny. Otázkou zůstává, zda si ji dáte v kelímku, v kornoutu, jako kopeček či dva, nebo točenou, s bonbony, nebo jako osvěžující milkshake?
Zmrzlina je mražený výrobek z mléka či smetany, vajec a cukru. Další přísady jsou pak charakteristické pro danou chuť zmrzliny. Asi se nikdo nebude podivovat, že ovoce chladili ledem už ve starověkém Řecku nebo Egyptě. Klasickou hladkou zmrzlinu, která připomíná tu dnešní, známe od 16. století, ale vzhledem k pracnosti přípravy si ji mohli dopřát jen ti bohatší. Pokud jste milovníci čokoládové zmrzliny, dnešní trh nabízí nezměrné množství různých druhů i provedení včetně krásných míst, kam se za zmrzlinou vydat. Jestli si potrpíte na domácí výrobky, s oblíbeným receptem vám rádi pomůžeme a zvládnete to i bez zmrzlinovače. Každý z nás si pochutná na skoro 3,5 litrech zmrzliny za rok, což je skoro 120 kopečků a 30 točených zmrzlin, ale rekord drží Novozélanďané, kteří zvládnou až devětkrát tolik.
Mohlo by vás zajímat
Oblíbená čokoládová
Čokoládovou zmrzlinu máte za pár minut v mrazáku a stačí k tomu smetana, mléko, bílý jogurt a kvalitní čokoláda. Podle chuti přidáte cukr nebo jinou přísahu, která zajistí sladkou chuť a pak už jen čekáte na kýžený výsledek. Zmrzlinu je nutné během mražení občas promíchat, aby nevznikaly krystalky vody, ale zůstala krásně hladká. Věděli jste, že čokoládová ledová pochoutka u nás drží 2. místo v oblíbenosti? Je hned za vanilkovou a miluje ji 25 % Čechů. Pořádně si naberte do misky nebo na kornout, přidejte si ji v létě do kávy či k lákavému štrúdlu a nezapomeňte ji s dětmi řádně ozdobit sladkými dobrotami.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den čokoládové zmrzliny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 15 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak vyrobit domácí zmrzlinu? Jde to snadno, rychle a zdravě
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek