Den třešní v čokoládě
Národní den
Den třešní v čokoládě se pojí s datem 3. ledna. Namáčet ne příliš velké plody v rozpuštěné čokoládě může být pěkná piplačka, ale výsledek bude rozhodně stát za to.
Třešně nebo višně v čokoládě mají v oblibě lidé téměř po celém světě. Mají jednu nevýhodu, bývají tak lahodné, že jsou rychle pryč. Můžete si je koupit už hotové a máte to bez práce, ale pokud si je připravíte sami, budou chutnat ještě lépe.
Domácí čokoláda
Čokoláda je dozajista jednou z nejznámějších a nejpopulárnějších sladkostí na celém světě, ať už si chcete zamlsat nebo třeba máte špatný den a chcete si zlepšit náladu. Patří mezi přírodní léky, v… Podívejte se na všechny domácí čokoláda.
Jak připravit višně v čokoládě
Základem je čokoláda rozpuštěná ve vodní lázni, ke které přidáme trochu vody a kousek másla. Ke zlepšení chuti lze využít také rum. Po rozpuštění čokolády pokračujeme ještě chvíli v míchání. Poté přijde na řadu druhá základní ingredience tohoto receptu – třešně (nebo také višně), které jsme se snažili otrhat ze stromu, pokud možno se stopkami. Bereme postupně jednotlivé plody a máčíme je do čokolády. Na namočení je vyskládáme na talíř či nějakou nádobu, kterou nakonec dáme do lednice či mrazáku, aby čokoláda rychle ztuhla. Rozpustit můžete též bílou čokoládu a výsledek bude ještě pestřejší.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den třešní v čokoládě?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 31 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma dovolená: Připravte si na letní dny dobré a jednoduché jídlo
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař