Den zastavení plýtvání potravinami
Národní den
Den zastavení plýtvání potravinami připadá na 28. dubna. Tento den má za cíl zvýšit povědomí o tom, jak mnoho jídla každý den vyhazujeme a jak to ovlivňuje životní prostředí. Věděli jste, že se každoročně vyhodí až třetina všech vyrobených potravin? Co zkusit vařit bezodpadově?
Mnoho z nás si neuvědomuje, jak velké množství potravin vyhodíme. Jde až o třetinu všech vyrobených potravin, což má obrovský dopad na životní prostředí. Výroba potravin totiž spotřebovává mnoho zdrojů, jako jsou voda, energie a půda. Každá malá změna v našem chování může mít velký vliv.
Mohlo by vás zajímat
Jak snížit plýtvání potravinami
Existuje mnoho způsobů, jak můžeme snížit množství jídla, které skončí v odpadu. Například můžeme nakupovat zodpovědněji a lépe plánovat co dáme do nákupního košíku. Koupit jen to, co potřebujeme, je nejšetrnější metoda. A to i k naší peněžence. Můžeme také lépe plánovat, co budeme vařit a více využívat zbytky potravin k přípravě dalších jídel. Můžete zkusit postupovat bezodpadově. Zero Waste je čím dál oblíbenější metoda. Radili jsme třeba, jak skvěle využít bramborové slupky.
Dalším způsobem, jak můžeme pomoci snížit potravinový odpad, je podporovat organizace a charitativní akce které pomáhají lidem, kteří jsou v potravinové nouzi.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den zastavení plýtvání potravinami?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma
Vyzkoušeli jsme za vás: Naše redaktorka usmažila „odpad"! Chipsy z bramborových slupek ale chutnají překvapivě dobře
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář