Den bramborových lupínků
Národní den
Každý z nás si čas od času rád pochutná na misce křupavých slaných bramborových lupínků. Tak proč si ji nedopřát třeba zrovna 14. března, kdy slavíme den bramborových lupínků? Dáme si je večer k televizi, nebo nabídneme přátelům ke sklence dobrého vína.
Všichni to známe – když nás večer u televize popadnou chutě na slané křupavé mlsání, není nic jednoduššího než otevřít si sáček bramborových chipsů. U těch kupovaných máme na výběr z opravdu velmi široké nabídky příchutí. Mezi nejoblíbenější určitě patří klasické solené, paprikové, ale také sýrové či slaninové, nebo pikantní hořčicové či křenové. Všechny však mají jedno společné – většinou jsou hodně slané a mastné. Pokud to s jejich konzumací nepřeháníme, jednou za čas si je můžeme dopřát bez výčitek. Zkuste si ale připravit misku křupavých bramborových lupínků doma. Stačí znát několik důležitých zásad, které je potřeba dodržovat, a výsledek bude dokonalý. Důležité je oloupané brambory nakrájet na opravdu tenké plátky a před smažením je dokonale osušit. Mokré plátky brambor by po vložení do horkého oleje silně prskaly, a hrozilo by popálení. Hotové bramborové chipsy z oleje vyndáme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.
Mohlo by vás zajímat
Zdravější bramborové lupínky?
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bramborových lupínků?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 16 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 17 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak oslavit Den otců? Máme pro vás tipy na dobroty, které zaručeně potěší tatínky i dědečky
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů