Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole

yanull yanull
Fazole

Známe mnoho druhů fazolí. Zatímco hrášek můžeme konzumovat syrový, fazole v tomto stavu jsou jedovaté. Zato v kuchyňské úpravě z nich připravíme mnoho skvělých jídel - omáčky, guláše i polévky. Navíc jsou velmi zdravé, protože obsahují zinek a další minerály, bílkoviny a hlavně vlákninu, která je metlou pro naše střeva. Měly by se do jídleníčku zařazovat aspoň dvakrát týdně.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Cibulačka

Cibulačka, původně francouzská polévka, je ve své podstatě velmi jednoduchá. Základem je hromada… Číst dál

Cibulačka

Cibule kuchyňská

Pravlastí cibule je střední Asie. Tato rostlina je dvouletá. Pěstuje se v mnoha odrůdách, které se… Číst dál

Cibule kuchyňská

Cider

Cider je vlastně jablečné víno, vznikající kvašením jablečného moštu. O jeho původu se vedou letité… Číst dál

Cider

Cinzano

Cinzano je italská značka vermutu. Receptura je tajná, ale můžete v něm cítit např. muškátový… Číst dál

Citron

Citron roste na citronovníku. Každý z nás zná tento žlutý oválný plod, jehož šťávou si rádi… Číst dál

Citron

Citronová tráva

Citronová tráva je vytrvalá a poměrně statná rostlina. Pochází z jihovýchodní Asie.… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Inulin

Inulin je účinná prebiotická, dietní vláknina, vyrobená z kořenů čekanky. Vláknina obnovuje střevní… Číst dál

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více