Fondán
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody, želatiny a tuku. Podobá se marcipánu, ale jen vzhledem, protože tvrdne. Používá se především na potahování dortů a některého pečiva.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody, želatiny a tuku. Podobá se marcipánu, ale jen vzhledem, protože tvrdne. Používá se především na potahování dortů a některého pečiva.
Hlíva ústřičná je jedlá dřevokazná houba z čeledi hlívovitých. Žije od konce léta až do zimy na… Číst dál
Dýně hokkaido je oranžový favorit mezi dýněmi. Na rozdíl od klasických druhů má všestranné použití.… Číst dál
Hořčice setá je jednoletá rostlina se zlatožlutými květy. Z celé rostliny se využívají především… Číst dál
Hovězí Stroganoff, masitý pokrm nesoucí jméno ruského rodu, lze psát také Stroganov. Připravuje se… Číst dál
Hovězí svíčková je bederní sval, který se nachází na vnitřní straně roštěnce. Patří k nejlepším,… Číst dál
Hovězí veverka, známá jako hanger steak, zaručuje vždy skvělý chuťový zážitek. Je tvořena dvěma… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Gomasio, oblíbený zázrak japonské kuchyně, si snadno připravíme doma. Poradíme, jak ho zařadit do jídelníčku
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář