Omládek
Omládek je řidší drožďový kvásek, díky kterému se sníží spotřeba droždí v receptu. Delším prokvašením mouky v omládku se pak významně zvětšuje objem pečiva, zlepšuje jeho chuť i trvanlivost.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omládek je řidší drožďový kvásek, díky kterému se sníží spotřeba droždí v receptu. Delším prokvašením mouky v omládku se pak významně zvětšuje objem pečiva, zlepšuje jeho chuť i trvanlivost.
Droby jsou vnitřní orgány, které jsou vedlejším produktem při jatečném zpracování zvířat. Patří k… Číst dál
Pekařské droždí nebo také kvasnice jsou surovinou, bez níž se neobejde výroba chleba, pečiva a… Číst dál
Příprava ovocné dřeně je velmi jednoduchá. Rozmixujeme ovoce podle své chuti, osladíme je medem, je… Číst dál
Dýně je tykev obecná, známá také jako turek. Jednoletá popínavá rostlina pochází z Jižní Ameriky, u… Číst dál
Džem je řidší ovocná hmota, podobná rosolu. Jsou v něm kousky ovoce, drobnější plody mohou být i… Číst dál
Džezva je nádoba kónického tvaru s rovným držadlem, používá se na vaření turecké nebo arabské kávy.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32