Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pancetta [pančeta]

Merylas Merylas
Pancetta

Pancetta je italský druh slaniny bez uzení, vyráběný z bůčku. Od jiné slaniny se liší způsobem přípravy. Po nasolení se nechává dlouhodoběji odležet. Na okořenění se používá černý pepř, ale i jiné druhy koření. Servíruje se většinou v syrovém stavu, nakrájená na tenké plátky. Je ji ale možno použít i v teplé kuchyni. Při tepelném zpracování se krájí na kostičky. Je součástí mnoha receptů italské kuchyně.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Sardinky

Sardinka obecná je nejznámější mořská ryba. Má velký hospodářský význam. Sardinky se prodávají v… Číst dál

Sardinky

Saturejka

Saturejka je rostlina z čeledi hluchavkovitých, existuje až 40 odrůd. Jako koření se používá v… Číst dál

Saturejka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Sezam indický

Sezam je jednoletá bylina z čeledi sezamovitých. Pěstuje se pro svá jedlá semena, která mohou mít… Číst dál

Sezam indický

Sezamový olej

Sezamový olej je rostlinný olej světle žluté barvy a příjemné oříškové chuti, který se získává ze… Číst dál

Sezamový olej

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více