Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polenta

yanull yanull

V severní Itálii, Chorvatsku, Rumunsku i jinde je polenta známá jako kukuřičná kaše a jí se omaštěná se sklenicí kyselého mléka. U nás je nejvíce známá v instantní podobě, kdy se podává jako krémová kaše k zelenině nebo k dušenému masu, či jako chutný předkrm s bylinkami a sýrem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Želatina

Želatina je beztvará hmota, bez pachu, která nabobtná ve vodě. Používá se jak při domácím vaření,… Číst dál

Želé

Želé je látka živočišného původu, pokud se kapalina přidá do želatiny, nebo přírodního charakteru,… Číst dál

Žemle

Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta,… Číst dál

Žervé (Gervais)

Žervé, francouzsky gervais, je minimálně solený nebo nesolený, šlehaný měkký krémový sýr ze sladké… Číst dál

Žinčice

Žinčice je známý slovenský nápoj z ovčího mléka, podobný kefíru. Je vedlejším produktem při výrobě… Číst dál

Žitný chléb

Žitný chléb je obvykle hustší než chleba z pšeničné mouky. Vyrábí se z různých podílů žitné mouky.… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více