Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restování

yanull yanull

Restování je opékání (suché smažení) suroviny na minimálním množství tuku.Teplo přichází odspodu a potravina neplave v omastku. Cílem restování také je, aby se srazila bílkovina v mase a nevytékala z něj šťáva. Touto úpravou se nejčastěji připravují steaky, roštěnky a jiné maso, které se pak dále upravuje, např. dušením či pečením.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Grundle

Grundle jsou malé rybičky, většinou mřenky, které odjakživa patřily k vodě a podávaly se v rybích… Číst dál

Grundle

Guacamole

Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka… Číst dál

Guacamole

Guláš

Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál

Guláš

Gyros

Gyros je jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo. Pochází z Řecka a dělá se ze skopového masa nebo… Číst dál

Gyros

Halušky

Halušky, slovenský národní pokrm, jsou vlastně noky z mouky a vody. Někdy se přidává i vejce.… Číst dál

Halušky

Halva

Halva (chalva) je jedna z nejstarších orientálních cukrovinek. Její název pochází z arabského slova… Číst dál

Halva

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více