Ovocné a čokoládové mini koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, změklého másla pokojové teploty, žloutku a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici odležet.Těsto vyválíme na 3-5 mm silný plát,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, změklého másla pokojové teploty, žloutku a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici odležet.Těsto vyválíme na 3-5 mm silný plát,…
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji…
Oddělíme bílek od žloutku a vyšleháme jej se špetkou soli do polotuha. Přidáme cukr a došleháme do tuha. Přihodíme žloutek, aroma a ušleháme, dáme lžíci oleje a…
Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g moučkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 1/2 sáčku kypřícího prášku. Pokud…
Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g moučkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 1/2 sáčku kypřícího prášku. Pokud…
Prosejte mouku a škrob a pak rozřízněte vanilkový lusk a vyškrabte z něj dřeň. Potom ručním hnětačem promíchejte aroma, vanilkovou dřeň, moučkový cukr a máslo. Nakonec…
Nejprve si uděláme náplň. Do kastrůlku dáme cukr a rozehřejeme ho na světle hnědý karamel, přidáme třešně, citronovou šťávu, rumové aroma. Mícháme a karamel se spojí s…
Na obě těsta: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva. V další míse vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru, do které pak…
Vodu s tukem dáme hřát na plotnu. Až se tuk rozpustí, pomalu přisypeme mouku a vymícháme do hladka (stále na plotně). Necháme zchladnout, přidáme vejce a prášek do…
Receptů na velikonočního beránka existuje opravdu spousty a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos upéct opravdu vláčného beránka z majonézového těsta, přelitého…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Listové těsto jako ideální surovina: Hodí se k přípravě lahodných a křupavých závinů či koláčů i skvělých minipizz
Gin s tonikem dřív sloužil jako lék. Dnes byste museli vypít 67 litrů oblíbeného nápoje, a malárii stejně neporazíte
Jak vybrat dřez na nádobí? Nejpraktičtější je nerez, ale kuchyni dodá šmrnc keramika